Kétpilléres nyugdíjemelés bevezetését ígéri a DK

Kétpilléres nyugdíjemelés bevezetését ígéri a DK

 varju_laszlo1

Kétpilléres nyugdíjemelés bevezetését ígéri a DK

Budapest, 2017. május 8., hétfő (MTI) – Kétpilléres nyugdíjrendszer bevezetését ígéri kormányra kerülése esetére a Demokratikus Koalíció (DK).

A párt alelnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ebben a rendszerben mindenkinek lenne alapnyugdíja és egyéni nyugdíjszámlája is, emellett pedig azokban az években, amelyekben van gazdasági növekedés, az inflációt meghaladóan emelnék a járandóságot.
Varju László a miniszterelnök múlt heti szavaira reagált, amelyeket Orbán Viktor azután mondott, hogy csütörtökön a Szabolcs megyei Csengeren átadta a város tanuszodáját, majd a hatlelkes Nagygécére utazott. Itt egy idős asszonnyal beszélgetve jegyezte meg: novemberben újabb nyugdíjemelés jöhet, ha a gazdaság helyzete megengedi.
A független képviselő úgy fogalmazott, hogy a kormányfő visszaélt egy idős ember bizalmával. Hangsúlyozta, hogy a Gyurcsány-kormányok idején végig volt 13. havi nyugdíj, Orbán Viktor kormányzása alatt pedig “soha egyetlen percig sem”. Varju László hozzátette, hogy 2001-2009 között közel két és félszeresére emelkedett a nyugdíjellátásra fordított állami források nagysága, azóta azonban “erre sem futja”.