Anyák Napi orgonakoncert Erzsébetvárosban

Anyák Napi orgonakoncert Erzsébetvárosban

Különleges esemény helyszíne volt a Rózsák terén álló templom. Dr. Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere ezúttal a kerületben élő édesanyákat hívta meg egy különleges rendezvényre.

 

Nem is lehetne fontosabb személy az ember életében, mint az édesanyja, akit az év minden egyes napján szereti, tiszteli az ember, de van egy nap, május első vasárnapja, Anyák Napja, amikor mindenképpen gondolni kell rájuk. Varga Zoltán atya, a templom plébánosa köszöntötte a megjelenteket, a kerület vezetőit, de természetesen külön az édesanyákat. Az atya kiemelte, a jövő generációja van az édesanyák kezében, erre példaként hozta a jegyesoktatásban résztvevőket, akiknek mindezt el szokta mondani. Ez öröm és felelősség is egyben.

Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere egy Mécs László verssel köszöntötte az édesanyákat, majd ő maga is köszönetet mondott az édesanyáknak az áldásos munkájukért, a szeretetért, amit adnak.

Dr. Bajkai István alpolgármester, a rendezvény szervezője szerint a koncert a mindennapokhoz járul hozzá, amikor nem mindenki ugyanúgy gondolkodik. Az alpolgármester szerint a múltkori szentbeszédben a damaszkuszi útról volt szó, meg arról, hogy miként is múlik el a világ dicsősége, ennek kapcsán Bajkai István elmondta, az elmúlt évezredek során birodalmak tűntek el, filozófiák, fogalmak, egy valami azonban nem változott, ez pedig az édesanyák szerepe.