Donald Trump amerikai elnök a hónap végén a Vatikánba, Izraelbe és Szaúd-Arábiába tesz látogatást

Donald Trump amerikai elnök a hónap végén a Vatikánba, Izraelbe és Szaúd-Arábiába is ellátogat.

A Politico című lap Fehér Ház-i forrásokra hivatkozva jelentette csütörtökön az elnök várható programját. Donald Trump május 25-én Brüsszelben részt vesz a NATO tanácskozásán, onnan az olaszországi Szicíliába utazik a G7-es országcsoport csúcsértekezletére, majd a Vatikánban tesz látogatást és mindezt kiegészíti egy izraeli, illetve szaúd-arábiai vizittel.

A lap megjegyezte: egy új elnök számára az első külföldi útnak mindig nagy jelentősége van. Donald Trump tárgyalásait a Fehér Házban azért tartják fontosnak, mert erősíti az Egyesült Államok kapcsolatait szövetségeseivel.

Egy, a közelmúltban Gentiloni, olasz kormányfővel tartott közös sajtókonferencián Washingtonban Donald Trump megemlítette, hogy szívesen találkozna a pápával. A múlt héten pedig izraeli tisztségviselők azt erősítették meg, hogy tárgyalásokat folytatnak az elnök jeruzsálemi látogatásáról.

Röviddel a Politico információnak megjelenése után a Fehér Ház meg nem nevezett tisztségviselője is megerősítette Trump elnök vatikáni, izraeli és szaúd-arábiai látogatását.