Nyílt levél Tarlós István főpolgármesternek

Nyílt levél Tarlós István főpolgármesternekNyílt levél Tarlós István főpolgármesternekTisztelt Főpolgármester úr! Ön hetek óta szajkózza a sikerpropagandát, miszerint hamarosan sikerül megegyezni a BKV szakszervezeteivel a béremelésről. A budapestiek azonban mégsem lehetnek nyugodtak, Ön ugyanis hetek óta titkolja, hogy kormányzati segítség hiányában honnan teremtik elő a BKV munkavállalóinak egyébként jogosan járó béremelés fedezetét.

Ma már minden budapesti – még Ön is – tudja, hogy a főváros gyakorlatilag hitelből működik, tartalékai nincsenek. Sőt, egy hónappal ezelőtt azt állította, hosszú levelet ír Orbán Viktornak az ügyben. Nem tudjuk, hogy a Főpolgármester úr meg sem írta ezt a levelet vagy a kormányt hagyta hidegen, de Ön most mégis közvetlenül a budapestiekkel fizetteti ki a számlát.

Itt az ideje, hogy színt valljon és egyértelművé tegye: honnan, melyik ágazatból vesznek el pénzt, illetve mit akarnak eladni! Takarításra, parkfenntartásra jut majd kevesebb vagy a színházakra? A Rác fürdő jut a Dagály és a Főgáz-részvények sorsára vagy a Bálna? Mi válik még a városvezetés alkalmatlanságának és gyengeségének áldozatává?

Tisztelt Főpolgármester úr!

Ha a megígért hosszú levelet már megírta és elküldte Orbán Viktornak, akkor elvárjuk Öntől, hogy azt haladéktalanul hozza nyilvánosságra! Ha azonban a levél még el sem készült, akkor azt javasoljuk: levelében álljon ki azért, hogy a Budapesten keletkező napi 20 milliárd forintnyi adó 10 százalékát a budapestiek visszakapják, ennyi ugyanis jár a városnak és kerületeinek.

Budapest, 2017. április 26.

Üdvözlettel:

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében