Meghívó a „Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja” alkalmából

Meghívó a „Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja” alkalmából

 


Tisztelt Cím!

 

A parlament döntése alapján 2001 óta április 16-a, a „Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja„. Ezen alkalomból a Debreceni Zsidó Hitközség 2017. április 26-án, lehetőséget biztosít a Debreceni Zsidónegyed látogatására, közoktatási intézmények és szervezetek számára.

Ez egy országosan egyedülálló kezdeményezés, melynek célja, hogy az emléknap kapcsán, minél több fiatal látogathassa meg a zsidónegyed szakrális tereit és információt kapjon a zsidó kultúráról, a zsidó hagyományokról, valamint a debreceni zsidóság történetéről.

A Zsidónegyed bemutatásával, a Debrecen Televízió által készített dokumentumfilm vetítésével és azt követő beszélgetésekkel kívánunk adózni áldozataink emlékére és tesszük ezt oly módon, hogy az emlékezés mellett az oktatás is kiemelkedő szerepet kap.

A Debrecen Televízió által készített dokumentumfilm, a debreceni holokauszt túlélőkkel készített riportok visszaemlékezésein keresztül mutatja meg a Debrecenben, Izraelben és Amerikai Egyesült Államokban élők által átélt borzalmakat.

 

A program időpontja: 2017. április 26. 08.00-tól 14.00-ig.

 

A programok helyszínei:

Debreceni Zsidónegyed (Db. Pásti utca)

Debreceni Zsidó Hitközség Székháza (Db. Bajcsy-Zs. u. 26.)

 

A programon résztvevőknek levetítésre kerül az „Akik lelke megmaradt a hitben” – a Debrecen Televízió által készített dokumentumfilm a DZSH Székház Dísztermében, melyet egy beszélgetés követ. Illetve részt vesznek egy sétán a Debreceni Zsidónegyedben (Debrecen, Pásti utca), melynek során betekintést nyerhetnek a magyarországi és debreceni zsidóság történelmét és a zsidó hagyományokat.

 

 

 

Tisztelettel,

 

 

Horovitz Tamás

elnök