Határtalan – Ízek, emlékek, dallamok / Székesfehérvár, Fehérvárcsurgó

Határtalan – Ízek, emlékek, dallamok / Székesfehérvár, Fehérvárcsurgó

Deák Andrea

Határtalan – Ízek, emlékek, dallamokSzékesfehérvár, Fehérvárcsurgó

Egész napos kulturális kalandozás békebeli hangulatban Székesfehérvár, Fehérvárcsurgó útvonalon, 2017. május 14. vasárnap. Utazás kényelmes autóbusszal. És természetesen nagyon bízunk a szikrázó napsütésbe és az össznépi jó hangulatba. A tervezett indulás reggel 8:00 óra a Hősök terén található autóbusz parkolóból. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet.

Fehérvárcsurgó Károlyi kastély – séta és Schubert dallamok az Auer Trió tolmácsolásában (Kováts Péter – hegedű; Varga István – cselló; Fülei Balázs – zongora) a kastély zeneszalonjában, de sétálunk majd a csodálatosan felújított kastély parkjában. A hangverseny után apró falatkákat fogyasztunk, és hűsítő limonádét kortyolgatunk a kastély egyik privát szalonjában.
Székesfehérvár zsidó emlékei és a történelmi Székesfehérvár – séta a városban Gergely Anna történész vezetésével, aki a Székesfehérvári Zsidó Hitközség tagja. A város zsidó életéről Neubart István, a hitközség elnöke mesél majd nekünk. Utána könnyű ebéd a városban.
Ebéd után haladunk tovább a gyönyörűen felújított Fehérvárcsurgói Károlyi kastélyba, ahol sétálunk egyet a kastély 50 hektáros ősfás parkjában. 4 órától a zeneszalonban meghallgatjuk az Auer Trió Schubert délutánját, s napunk zárásaként apró falatkákat fogyasztunk, és hűsítő limonádét kortyolgatunk a kastély egyik privát szalonjában. A mai napunk egyben a novemberben elindított Szalonkultúra sorozatunk második része.


Az Auer Trió tagjai:
Kováts Péter – Bartók-Pásztory díjas hegedűművész, Varga István – gordonkaművész, Fülei Balázs – Liszt-díjas zongoraművész
A hangverseny során Schubert összes zongorás trióját hallhatjuk:Esz-dúr Notturno, D 897B-dúr trió, D 898Esz-dúr trió, D 929
A ma álló Károlyi kastély építtetője a magyar történelemben jelentős szerepet játszó Károlyi-család egyik kiemelkedő tagja, gróf Károlyi György (1802-1877) volt, Széchenyi István gróf egyik legközelebbi barátja, a Magyar Tudományos Akadémia társalapítója, aki az adományozók közül a legtöbbet tette le az Akadémia javára.Jelentkezés és befizetési határidő: 2017. május 8. hétfő (illetve a szabad helyek függvényében). Részvételi díj: 12.000 forint.  

Az ár tartalmazza az utazás, az idegenvezetés, a kastélyséta, az ebéd és az uzsonna árát. 
Az ár nem tartalmazza a hangverseny árát, ami 3000 forint és a helyszínen fizetendő.
***
Utazási partnerünk:J.A.M. Travel Budapest
JAM Events & Travel Kft.1114 Budapest, Ulászló utca 38.Bankszámlaszám: 12011148-01523948-00100003Bank neve: Raiffeisen Bank Zrt.