Kósa Lajos a keddi Frakcióinfón.

A BALOLDAL LE AKARJA BONTANI A MAGYAR HATÁRZÁRAT

 

Az európai baloldal összefogva a magyar baloldallal és Soros György szervezeteinek intenzív támogatásával a nyárra le akarja bontani a magyar kettős határzárat – hívta fel a figyelmet Kósa Lajos a keddi Frakcióinfón.

Április 5-én az Európai Parlament (EP) kiadott egy állásfoglalást, melyet a magyar baloldali képviselők is megszavaztak. Az EP újfent hitet tesz a migrációs kérdések baloldali kezelése mellett; arról beszélnek, hogy a migránsokat és a menedékkérőket azonosan kezelnék, és lebontanák azon országok védelmét, melyek eleget téve a schengeni és a dublini kötelezettségüknek megvédik magukat és Európát – fejtette ki a Fidesz frakcióvezetője.

„A MAGYAR PARLAMENTBEN ELLEN FOGUNK ÁLLNI MINDEN OLYAN KÍSÉRLETNEK, MELY A MAGYAR KETTŐS HATÁRZÁRAT SZERETNÉ LEBONTANI.”

Az állásfoglalásból kiderül a politikai szándék, nevezetesen az, hogy az európai baloldal összefogva a magyar baloldallal le szeretné bontani a nyárra a magyar határzárat, és egy olyan helyzetet szeretnének elérni, amely már egyszer volt hazánkban, amikor minden kontroll nélkül érkeztek migránsok Magyarországon át Európába – hívta fel a figyelmet Kósa Lajos.

A képviselő kitért az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) arra a hétfői nyilatkozatára is, hogy az uniós tagországok ne küldjenek vissza migránsokat Magyarországra. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: Magyarországnak korábban is ez volt az álláspontja, tekintettel arra, hogy a menekültügyi egyezmények is azt írják elő, hogy a menedékkérőknek az első biztonságos országban kell megvárniuk az eljárás végét.

Példaként említette, hogy Szíria és Magyarország között még számtalan biztonságos ország van. Arról is beszélt, hogy az Európai Néppárt szinte minden határozatában leszögezi, hogy a menedékkérők és a migránsok ügyét Európa határain kívül kell elbírálni.

Az európai baloldal összefogva a magyar baloldallal és Soros György szervezeteinek intenzív támogatásával kenyértörésre szeretné vinni ezt a dolgot, mert a magyar kettős határzár számukra rendkívül problémás, mivel azt mutatja, hogy ha van akarat, akkor meg lehet védeni a magyar és európai határokat – fogalmazott a fideszes politikus. A magyar parlamentben ellen fogunk állni minden olyan kísérletnek, mely a magyar kettős határzárat szeretné lebontani – szögezte le Kósa Lajos.