Az író-olvasó találkozó helyszíne, a Tel-Avivi Magyar Nagykövetség

Az író-olvasó találkozó helyszíne, a Tel-Avivi Magyar Nagykövetség

Benedek István Gábor (BIG)

Aranytoll-díjas író, újságíró

2017. április 27-én (csütörtök) este 6 óra

író-olvasó találkozó

Az írót bemutatja: Sáfrán István újságíró (ujkelet.live), Moderátor: Peer Gideon újságíró (ujkelet.live)

Benedek István Gábor egyik kötetéből Egervári Vera olvas fel részletet

Az író-olvasó találkozó helyszíne, a  Tel-Avivi Magyar Nagykövetség

(18 Pinkas St. Tel Aviv)

 

 

 

Benedek István Gábor

Író, újságíró. 1937-ben született Tótkomlóson. 1944-ben családjával Ausztriába, majd Bergen-Belsenbe deportálták. Kecskeméten érettségizett, azt követően az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen (OR-ZSE) tanult. Rokonságához tartozott Bródy Sándor író és Zukor Adolf, a hollywoodi Paramount Pictures alapítója. Testvére, dr. Benedek Pál az izraeli Új Kelet újságírója volt.
Benedek István Gábor újságírói pályafutása során munkatársa volt a Magyar Hírlapnak, rovatvezetője az Ország-Világnak, rovatvezető-helyettese a Népszabadságnak, főszerkesztő-helyettese a Magyarország hetilapnak. A Tőzsde Kurír, valamint a Bank és Tőzsde, továbbá a Remény című zsidó szellemiségű folyóirat alapító főszerkesztője.
Viszonylag későn lépett az írói pályára, mégis közel harminc könyve jelent meg eddig, néhány több kiadásban, illetve külföldön is. Novelláinak nagy részét külföldi lapok is közölték – köztük az Új Kelet, amely az Ez lett a vesztünk… című regényét is publikálta folytatásokban.
Az ausztriai Gerasdorfban édesanyjáról utcát neveztek el.
BIG szülővárosának, Tótkomlósnak, valamint Bécs-Gerasdorfnak is díszpolgára. Aranytoll-díjas, a MENSCH Nemzetközi Alapítvány „Mensch for All Seasons” és más kitüntetések birtokosa.