A CEU nemzeti érték. Az MSZP kiáll a Közép-Európai Egyetem mellett

A Közép-Európai Egyetem nemzeti érték, a kormány ellene indított támadása hazaárulás!A Közép-Európai Egyetem nemzeti érték, a kormány ellene indított  támadása hazaárulás!Az Orbán-kormány mindig új ellenséget keres, hogy elterelje a figyelmet saját bűneiről. A civilek és Brüsszel után most a Magyarországon működő Közép-Európai Egyetem (CEU) ellen indítottak támadást – annak ellenére, hogy az intézmény hazánk egyik büszkesége. A CEU minden évben előkelő helyen végez a különböző egyetemi rangsorokban, hiszen világviszonylatban is értékelhető teljesítményt nyújt. Diákok százainak ad használható, modern tudást, oktatói pedig a tudományterületük legismertebb és legkiválóbb képviselői. Magyarországnak ez az egyetem pénzt, megbecsülést, művelt és okos, diplomás embereket ad.

A CEU képzéséről számos magyar vezető került ki – még a kormánynak és a Fidesz európai képviselőcsoportjának is van olyan tagja, aki a Közép-Európai Egyetemen végzett. Az egyetem ösztöndíjakkal támogat szegénységből kikerülő magyar diákokat is, akiknek a CEU nélkül esélyük sem lenne arra, hogy ilyen színvonalú oktatáshoz jussanak. Nincs fontosabb érdeke a magyar államnak annál, hogy ez a rendszer megmaradjon – a Fidesz pedig beszántaná ezt a nagyszerű intézményt is.

A Fidesz CEU elleni támadása, az egyetem bezárással való fenyegetése tudatos hazaárulás. A kormány szándékosan árt a magyar nemzetnek, Magyarországnak, ha gonosz politikai célokért – hogy még néhány hétig folytathassák az ostoba és szánalmas Soros-ellenes propagandát – bezárja az ország egyik legjobb egyetemét.

A CEU nemzeti érték. Az MSZP kiáll a Közép-Európai Egyetem mellett, és erre szólít fel minden ellenzéki pártot és Magyarországon működő oktatási intézményt is.