Jelentkezz önkéntesnek az idei Maccabi Világjátékokra Izraelbe

Jelentkezz önkéntesnek az idei Maccabi Világjátékokra Izraelbe

A Maccabi Világjátékok (a Maccabiah) vagy más néven „Zsidó Olimpia” zsidó sportolók világversenye, melyet négy évente rendeznek meg Izraelben az olimpiát követő évben.

maccabia___nk__ntes.jpg

A július 4-18. között megrendezésre kerülő 20. „Maccabiah 2017” lesz várhatóan a legnagyszabásúbb és legjobban szervezett az 1932 óta megtartott nemzetközi zsidó-cionista sportrendezvények sorában. A rendezvényre mintegy tízezer sportoló és további 22 ezer rajongó érkezik majd Izraelbe több mint 80 országból.

Az eseményt, melynek idén “80 ország – 1 szív” a szlogenje, a Maccabi Világszervezet rendezi izraeli állami- és sportintézmények közreműködésével. Célja a rangos sportrendezvényeken kívül a zsidó közösségek és Izrael állama közötti kapcsolatépítés, és az is, hogy a világ minden sarkából ideérkező zsidó sportolók, szurkolók és az izraeli közönség rangos és nagyszabású sport- és kulturális eseményeken ünnepelhessen együtt.

A Maccabi Világjátékok keretén belül megünneplik Jeruzsálem újraegyesítésének 50. évfordulóját is, ennek tiszteletére a rendezvény megnyitóját a jeruzsálemi Teddy Stadionban tartják majd.

A „Maccabiah 2017” önkéntesek jelentkezését is várja a rendezvény szervezésére és lebonyolítására, amelyre az alábbi linken lehet feliratkozni: bit.ly/M20_Volunteers