Mindenkinek jó, hogy munkaszüneti nap lesz nagypéntek

Mindenkinek jó, hogy munkaszüneti nap lesz nagypéntek 

 

Mindenkinek jó az, hogy Magyarországon lesz még egy munkaszüneti nap, a hívőknek és a nem hívőknek, a katolikusoknak és a reformátusoknak, a fiataloknak és az időseknek, de a családoknak és az egyedülállóknak is – hangsúlyozta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter, aki képviselőként előterjesztője volt az erről szóló, kedden elfogadott törvényjavaslatnak.

Balog Zoltán a 98 százalékos többséggel, nem szavazat nélkül elfogadott előterjesztésről annak elfogadása után tartott budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: „megengedhetjük magunknak, hogy legyen egy plusz pihenőnap”, az ország gazdasági erősödése ezt lehetővé teszi.

Szimbolikusnak nevezte, hogy képviselőként Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is a javaslat előterjesztői között volt.

 

A politikus a döntést fontos lépésnek minősítette Magyarország keresztény kulturális alapjainak helyreállításában. Megjegyezte ugyanakkor: a kormány ugyan ünneppé nem tudja tenni ezt a napot, de pihenőnappá igen, lehetőséget biztosítva azon közösségeknek, amelyek ünnepelni szeretnének.

Kérdésre azt mondta: a kormány álláspontja a munkaszüneti napok számának növelésével kapcsolatban a gazdasági minisztérium számításai alapján az, hogy az nem okoz problémát a gazdaságban. Példaként hozta a mozgó ünnepeket, amelyek egyes években hétvégére esnek, olyankor pedig többet dolgoznak az emberek.