Orbán Viktor hétfőn a parlamentben az ellenzéki frakcióvezetők felszólalásaira reagált

Az ellenzéki pártok egymással futnak versenyt demagógiában – reagált Orbán Viktor hétfőn a parlamentben az ellenzéki frakcióvezetők felszólalásaira.

A miniszterelnök viszontválaszában rámutatott: aki figyelemmel követte a vitát, azt láthatta, hogy Magyarországon van egy dolgozó és felelős kormány és van egy felelőtlen ellenzék. Az ország eredményei nem a kormány eredményei, „persze nem árt, ha van egy működőképes kormány, ami tudja, mit csinál, van programja, vannak döntései és azokat végrehajtja” – tette hozzá.

„AMIKOR ÖNÖK BENNÜNKET AKARNAK TÁMADNI, AKKOR A MAGYAR EMBEREKET SÉRTIK MEG, ŐKET NÉZIK LE, BECSÜLIK LE.”

Megjegyezte: a siker mégsem ebből fakad, Magyarország sikere annak köszönhető, hogy az emberek az elmúlt években rengeteget dolgoztak, hajlandóak voltak változtatni, megértették, hogy miben kell nekik is jobbnak lenni ahhoz, hogy az ország előbbre jusson. Ennek kapcsán hangsúlyozta: „az emberek jól döntöttek, jól dolgoztak”. Amikor önök bennünket akarnak támadni, akkor a magyar embereket sértik meg, őket nézik le, becsülik le – fordult az ellenzék soraihoz a kormányfő.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a minimálbér emeléséről nem a kormány maga döntött, hanem a munkaadókkal és munkavállalókkal kötött megállapodásban szabályozták.

„Aki azt állítja, hogy ez rossz a gazdaságnak, az nem tudja, hogy mit beszél, hiszen a gazdaság szereplői kötötték meg ezt a megállapodást” – emelte ki. Mint mondta, büszke a megállapodásra, hiszen nem látott még a rendszerváltás óta olyan kormányt, amely ilyen mértékben emelte volna a minimálbért.

„AMIKOR A SZOCIALISTÁK NYUGDÍJRÓL BESZÉLNEK, KEZDJÉK AZZAL, HOGY ŐK VETTÉK EL A 13. HAVI NYUGDÍJAT.”

Az MSZP frakcióvezetőjének szavaira reagálva a miniszterelnök úgy fogalmazott: amikor a szocialisták nyugdíjról beszélnek, kezdjék azzal, hogy ők vették el a 13. havi nyugdíjat. „Ráadásul ma Magyarországon van egy törvényes rend”, ami garantálja, hogy a nyugdíjaknak sohasem szabad kisebb mértékben emelkedniük, mint az infláció mértéke – húzta alá Orbán Viktor.

Az energiaárakra vonatkozó szintén szocialista felszólalást a kormányfő úgy kommentálta: Magyarország mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a közös európai energiapolitika keretében is az energia árának meghatározása a magyar országgyűlés és a magyar kormány kezében maradjon.

Fotó: fidesz.hu

A miniszterelnök konkrét adatokat sorolva támasztotta alá, hogy jelentősen javult a magyar családok helyzete 2010 és 2015, így a hiteltörlesztő képesség, a jövedelem és más egyéb fontos, az életminőséget jelentős mértékben befolyásoló területen.

„Értem én, hogy a Jobbik elnöke most kiabál, mert bajban van. Így szoktak járni azok, aki eladják a pártjuk lelkét” – utalt Orbán Viktor az ellenzéki párt által végrehajtott fordulatra. Amiért az emberek haragszanak önökre, ne rám haragudjon – fordult a Jobbik elnökéhez a miniszterelnök.

Ma Magyarország azért erősödik, azért jut pénz fejlesztésekre és béremelésre, mert önöket, korrupt jobbikos politikusokat sikerül ellenzékben tartani. Addig lesz Magyarországon pénz, míg önök nem férnek a kasszához – utalt a kormányfő az „érpataki modellre”, amit szavai szerint a lakásmaffia is megirigyelhetne.