Kósa Lajos hétfőn a parlamentben.

A számok a Napnál világosabban alátámasztják, hogy Magyarország erősödik – jelentette ki Kósa Lajos hétfőn a parlamentben.

A Fidesz frakcióvezetője Orbán Viktor napirend előtti felszólalására reagálva kifejtette, nincsen könnyű helyzetben az ellenzék, amikor a kormányt kell bírálnia, hiszen a számok a Napnál világosabban alátámasztják, hogy Magyarország erősödik.

„NINCSEN KÖNNYŰ HELYZETBEN AZ ELLENZÉK MIKOR A KORMÁNYT KELL BÍRÁLNIA, HISZEN A SZÁMOK NAPNÁL VILÁGOSABBAN ALÁTÁMASZTJÁK, HOGY MAGYARORSZÁG ERŐSÖDIK.”

Hozzátette: az ellenzék nem mondta azt, hogy nem nő a foglalkoztatás, hogy nem nő a GDP,  és hogy nem csökken az államadósság, hiszen az, hogy Magyarország egyre erősödik, és egyre jobban teljesít, az vitathatatlan – húzta alá Kósa Lajos.

A kormánypárti politikus emlékezetett arra, hogy 2010 és 2017 eleje között hétszázezerre nőtt az új munkahelyek száma és ennek a nagyobbik része piaci munkahely, amelyet nem az állami elosztás hozott létre. Ezt nem lehet eltagadni – közölte.

Kósa Lajos kitért arra is, hogy a szocialisták kormányzása után 136 milliárd forint volt a magyar lakosság rezsikintlévősége, most ez a szám 28 milliárd forint.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, amikor az ellenzék korrupcióról beszél, elfelejti megemlíteni a rendszerváltozás óta valaha volt legnagyobb korrupciós botrányt, a 4-es metró ügyét. Megjegyezte, az ügyben a leghatározottabban eljárunk.

Hozzátette: nem szeretné Kovács Bélát, a Jobbik európai parlamenti képviselőjét megfosztani az érem lehetőségétől, de az ő teljesítménye összegszerűségében mégiscsak jóval szerényebb, mint az, amit a balliberális erők összehoztak a metróberuházásnál.

fidesz.hu

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy több mint 600 milliárd forintot tudott behozni a kormány, úgy az adóbevételbe, hogy bevezette az online pénztárgépeket és az elektronikus útnyilvántartási rendszert. Hozzáfűzte, a fordított áfák rendszerével tudtuk csökkenteni a korrupciót is.

Beszámolt arról is, hogy 1990 és 2004 között 244 ezer magyar dolgozott külföldön, 2004 és 2016 között 360 ezren, közülük 110 ezer ember napi ingázó. Szerinte a szám növekedése az uniós tagság velejárója.

A legnagyobb számban a németek dolgoznak külföldön, márpedig nehéz lenne elhinni, hogy az az 1,2 millió német, aki máshol dolgozik, „a rettenetes nyomor, a kilátástalanság, a gazdasági reménytelenség, az éhezés és a biztonság hanyatlása miatt ment el” – fejtette ki.

A kormánypárti politikus aláhúzta, a többkulcsos adórendszer „brutális adóemelést” jelentene a magyaroknak. Az egykulcsos adórendszer bevezetésének első évében 400 milliárd forinttal több maradt a családoknál – hangsúlyozta Kósa Lajos.