A Fidesz-KDNP-s politikus Hollik István Kucsák Lászlóval közösen tartott szombati sajtótájékoztatóján

A kormány olyan javaslaton dolgozik, amely kikényszerítené, hogy a migránsoknak őrzött helyen kelljen megvárniuk menekültkérelmük elbírálását – mondta Hollik István.

A Fidesz-KDNP-s politikus Kucsák Lászlóval közösen tartott szombati sajtótájékoztatóján kifejtette: két év alatt az uniós vezetők Magyarország felvetésére elfogadták, hogy elsőként az uniós határokat kell megvédeni.

„A VÁLASZTÁSOK KÖZELETTÉVEL SZEMBE KELL NÉZNI AZZAL IS, HOGY A KÜLFÖDLI – JELLEMZŐEN „SOROS-PÉNZEKBŐL” FINANSZÍROZOTT – NEMZETKÖZI SZERVEZETEK POLITIKAI NYOMÁSGYAKORLÁSÁVAL IS.”Mint mondta: 2017 kihívása ezért már az lesz, miként lehet kiszűrni a már itt lévők közül azokat, akik veszélyt jelentenek az európai, illetve a magyar emberek biztonságára – tette hozzá.

Ehhez tovább kell erősíteni a jogi határzárat, tovább kell szigorítani a migránsok mozgására vonatkozó előírásokat – mutatott rá, hozzátéve, a menekültkérelmet beadók a legtöbb esetben nem várják meg eljárásuk végét, a hatóságok pedig később már nem találják őket.

Hollik István kitért arra is, hogy a választások közelettével szembe kell nézni azzal is, hogy a külfödli – jellemzően „Soros-pénzekből” finanszírozott – nemzetközi szervezetek politikai nyomásgyakorlásával is. Ennek kapcsán kifejtette: ezek a szervezetek olyan idegen hatalmaknak „ügynökösködnek”, amelyek nem akarják, hogy erős, nemzeti alapokon álló kormánya legyen Magyarországnak, nem akarják, hogy hazánk független, önálló ország legyen.

Mint mondta: a kormánypártok elvárása az, hogy ezek a civil szervezetek tisztán és átlátható módon működjenek. „Szeretnénk azt látni és láthatóvá tenni, hogy ezek a szervezetek milyen pénzekből működnek” – fűzte hozzá. Egyúttal jelezte, hoyg az ezzel kapcsolatos javaslatot hamarosan beterjeszti a parlament elé.