Téli utazás: Fülei Balázs zongoraestje – hangulat, muzsika, elmélkedés a szalonban

Határtalan Kultúra – programajánló

Kedves Barátok,

Ez alkalommal egy zenei és agy valós utazásra küldök szíves invitációt, a kettő kicsit össze is függ, a telet zenével az Osztrák Kulturális Fórum szalonjában és egy valós bécsi utazással köszöntjük. Sok szeretettel várok mindenkit.

Dolgozunk már a jövő évi Határtalan Kulturális Zarándoklatokon is, amelyet hamarosan megküldök.

Téli utazás: Fülei Balázs zongoraestje – hangulat, muzsika, elmélkedés a szalonban

November 21-én (hétfőn), 19:00 órától megidézzük a békebeli szalonkoncerteket – és zongorára írt dallamokkal köszöntjük a közelítő telet: Fülei Balázs Junior Prima Díjas zongoraművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője téli-havas zenéket játszik, és mesél is a darabokról.

Az est során igazi szalonhangulatot kínálunk Önöknek zenehallgatással, beszélgetéssel, forralt borral, süteménnyel az Osztrák Kulturális Fórum Szalonjában, az Andrássy út 43 alatt.

A „szalonkultúra” a magyar kultúrtörténet jelentős, ám méltatlanul elfeledett része volt. Beszélgetős zongoraestünkkel az egykor nagy népszerűségnek örvendő kisközösségi műélvezet e formáját próbáljuk a magunk szerény eszközeivel feleleveníteni, nem titkoltan hagyományteremtő szándékkal.

PROGRAM

Purcell: D-dúr szvit

Chopin: 4 mazurka, Op. 17

Debussy: Lépések a hóban

Janácek: 3 darab a Benőtt ösvényen c. sorozatból

A mi estéink

Kimondhatatlan szorongás

Jó éjszakát!

Schubert: f-moll impromptu, Op. 142/4

Az eseményre regisztrálni a [email protected] e-mail címen lehet, 2016. november 18. (péntekig). A helyek száma korlátozott, ezért érdemes minél előbb jelentkezni. Belépődíj: 2800 forint.

Időpont: 2016. november 21. hétfő, 19:00 óra

Pontos cím: Budapest VI. ker., Andrássy út 43.I. em.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak az est háziasszonyai:

Bokor Gabriella és Deák Andrea

***

Fülei Balázsról

„Ahol ő megjelenik, személyében tudás, művészi lelkiismeret, ihletettség lép a pódiumra.”

Átütő színpadi jelenség, aki képes megszólítani a közönséget, és a koncert utolsó pillanatáig fenntartani a figyelmet. Minderről már meggyőződhetett a közönség itthon és a nagyvilágban: nem a megközelíthetetlen, felsőbb régiókban létező művész, hanem hús-vér ember, aki saját személyiségén átszűrve hozza közelebb a koncert látogatóihoz a darabot, a szerzőt. Kiváló kommunikációs képességeit kihasználva egyre többször hívják rendhagyó koncertekre is, ahol – közönségét is bevonva – néhány történettel bemutatja az eljátszott darabokat, és ezekhez kapcsolódóan képeket vetít, verseket idéz. Emellett hangszerét is szeretné közelebb hozni a koncertlátogatatókhoz. (Muzsika, 2014. márciusi írása alapján)

***

Közelgő tervünk:

  1. december 4. vasárnap / Határtalan Kultúra, Határtalan Múzeum a Magyar Zsidó Múzeummal közös program:

Múzeum látogatás, puncs illat, a császárváros zsidó emlékei és nemcsak… – Egy napos kirándulás Bécsbe, múzeumlátogatással, sétával, finom ízekkel és illatokkal. A részletes programot hamarosan küldjük.

Facebook oldalunk:

www.facebook.com/hatartalanKultura