DANNY AYALON: Az ENSZ-egy sóhivatal !!!

Az ENSZ-egy sóhivatal !!!  DANNY AYALON

 

Nos, miután megértettük, hogyan épül fel az ENSZ, egyáltalán nem meglepő, hogy Irán, egy elnyomó rendszer, amely megsértve a nemzetközi egyezményeket, nukleáris fegyvereket fejleszt, vezető pozíciót kapott az ENSZ nukleáris leszerelési bizottságában . Ez egy olyan ország, amely megsemmisítéssel fenyeget egy másik ENSZ-tagállamot, Izraelt.

Ez az abszurd bohózat azonban az ENSZ Emberjogi Bizottságában érte el a csúcspontját, amelyben már évtizedek óta túlnyomó többségben vannak a jogsértéseikről hírhedt, nem-demokratikus államok. 2003-ban még a Kadhafi által vezetett Líbia is betölthetett elnökségi pozíciót. [2015 ősze óta pedig Szaúd-Arábia részesül ebben a megtiszteltetésben, ahol a lefejezés, keresztre feszítés is része a mindennapok jogi gyakorlatának – ford. megj.]. Ez rendben volt, és ez a derék ember elmagyarázhatta nekünk, hogyan tehetnénk jobb hellyé a világot. És ez a bizottság ismételten elítélte Izraelt, de nem volt hajlandó elítélni azt a több mint 80 országot, ahol folyamatosan kínozzák az állampolgárokat és megsértik emberi jogaikat. Többek között Szudánt sem ítélték el 300.000 állampolgára lemészárlásáért.

Ekkor azonban még az ENSZ főtitkára is felismerte, hogy valami nagyon félresiklott. Ennek ellenére az Emberjogi Bizottságot felváltó Emberjogi Tanács még mindig számos olyan tagállamot foglal magában (pl. Kuba, Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Algéria, Kongó, Venezuela), amely hírből sem ismeri a szabad demokráciák legelemibb kritériumait. Nos, ők marasztalják el Izraelt folyamatosan az emberi jogok megsértése miatt. Izraelt, ahol minden állampolgár egyenlő jogokat élvez, vannak kisebbségi jogok, polgári szabadságjogok, és ahol a zsidókból, muszlimokból, keresztényekből álló népesség egyre növekszik.

1993 és 1997 között az ENSZ-ben dolgoztam, így közvetlen közelről tapasztalhattam meg, amint az álszentség és a politikai érdekek cinizmusa fokozatosan átveszi az uralmat. Láttam, amint diktátorokat tapsolnak meg, szemet hunynak a gyilkosságok és a terror fölött, amint az emberi jogok védelme paródiába fullad. Megértve, hogyan működik valójában az ENSZ, talán nem is lenne olyan rossz, ha a földön kívüliek átvennék a terepet.