A tavalyinál nagyobb forgalomra számít az izraeli nemzetközi Ben Gurion Reptér

 

A tavalyinál nagyobb forgalomra számít a Ben Gurion Reptér by Új Kelet online

a-tavalyinal-nagyobb-forgalomra-szamit-az-izraeli-nemzetkozi-ben-gurion-repter-1

ujkelet.live

A nagy ünnepi időszak idén októberben kezdődik. A Ben Gurion Reptér 1.7 millió utazóra számít, ami 8%-al magasabb, mint 2015-ben. A legforgalmasabb napon, szeptember 29-én 90,000 utas érkezik/utazik 540 nemzetközi járaton.

A reptér képzett és megerősített csapattal várja az utazókat. A becsekkolás, biztonsági vizsgálat és útlevél vizsgálat az 1-es és 3-as Terminálon fog zajlani. Fontos, hogy utazás előtt ellenőrizzük melyik Terminálról indul a gépünk.

A torlódások csökkentése érdekében, az utasok 4 órával a gépük indulása előtt jelenjenek meg a reptéren. Ez a kérés évényes azokra is, akik a légitársaságuk oldalán vagy a Ben Gurion Reptér oldalán már korábban becsekkoltak.

Biometrikus útlevéllel rendelkezők számára további „kapukat” állítottak fel. Minden utas 1 normál méretű bőrönd feladására (20 kg-ig), illetve 1 normál méretű kézipoggyászra (8 kg-ig) jogosult. (légitársaságonként változhat – a szerk.)

a-tavalyinal-nagyobb-forgalomra-szamit-az-izraeli-nemzetkozi-ben-gurion-repter-2

A reptéri hatóság közleménye szerint október 11-én, a jom kippurt megelőző napon az utolsó Ben Gurion Reptéren landoló gép 13:30 -kor érkezik, és az utolsó repülő 13:55-kor száll fel. A reptér október 12-én az első repülőt 22:30-kor fogadja, az első gép pedig 23:30-kor száll fel.

 

a-tavalyinal-nagyobb-forgalomra-szamit-az-izraeli-nemzetkozi-ben-gurion-repter-999

Szeptember 28. és október 2. között 160 nemzetközi járat indul a Ben Gurionról 30,000 breszlovi hasziddal, akik az ukrajnai Umanba utaznak Ros Hásánára.