Jakab István, az Országgyűlés alelnöke fogadta a francia mezőgazdasági gépgyártó csoport képviselőit, valamint hazai partnerüket, a Hantech Zrt. tulajdonosát, Zelenka Pált.

Előretör a magyarországi mezőgazdasági gépgyártás

 

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke fogadta a francia mezőgazdasági gépgyártó csoport képviselőit, valamint hazai partnerüket, a Hantech Zrt. tulajdonosát, Zelenka Pált.

Jakab István elmondta, hogy azért is nagy megtiszteltetés számára a találkozás, mert parlamenti munkája mellett a legnagyobb mezőgazdasági érdekképviseleti szerv vezetőjeként is tevékenykedik. A Nemzeti Agárkamara létrehozásában is szerepet vállalt, olyannyira, hogy a törvény szövege az asztalán készült. Azt is nagy örömmel vette Jakab István, hogy a mezőgazdasági gépgyártó cég munkájának segítésében is szerepet vállalhat.

Mint azt Jakab István kiemelte, ő a professzionális mezőgazdaság híve, professzionális technológiákkal, amelyek segítségével egészséges élelmiszert állítanak elő. Mindezeket a korszerű technológiákat a francia cég által előállított termékek segítségével tudják előállítani. Ennek segítségével akkor és annyi tápanyag jut a növénybe, amikor azt éppen igényli. Ezzel nem terheljük feleslegesen a környezetet. A magyar partnerekben ebben szövetségest találtak a francia gépgyártó cég képviselői. Mint azt külön elhangzott, a tudás nem csak érték, hanem hatalom is, minden ember személyes vagyona, de egyben a nemzet vagyona is.

A társaság nevében Zelenka Pál, a Hantech Zrt. tulajdonosa elmondta, számukra is a tudás, a modernizálás, az oktatás, a szakképzés jelenti a jövőt. Az is elhangzott, hogy a francia céggel történő magvát már húsz évvel ezelőtt elültették és nagyszerű már arról beszélni, hogy mit tesznek közösen a jövőben. A jövő jelenti a modern technológiát és az oktatást is, ez az érték!

A cégcsoport képviselője is fontosnak tartotta, hogy az eddigi együttműködés folytatódik, a magyar mezőgazdasági piac további lehetőségeket is rejt magában.

Jakab István válaszában elmondta, a magyar mezőgazdasági gépipar erős volt egykoron, ám komoly változások következtek be, majd most, végre vannak olyan cégek is, mint a Hantech Zrt., amelyik egy komoly újhullámot jelent a gépgyártásban. Az együttműködésnek köszönhetően több területen is sikeresek lehetünk – emelte ki Jakab István. Az alelnök a kapu kinyitásának feladatát szeretné elvállalni ebben a munkában. Már ha csak a klímaváltozást nézzük, akkor is teljesen új termékekre van szükség, amelyek egy része, legalábbis a tervek biztosan készen vannak már a cégcsoportnál. A termékek elterjesztésében már vannak közös feladatok. A magyar gazdaság teljesítménye a nehéz körülmények ellenére javul, a gazdaság fejlesztéséhez stabilitásra, nyugalomra van szükség, ám mellette ugyanilyen fontos a magas színvonalú oktatás is.

Zelenka Pál a tárgyaláson is kiemelte a duális szakképzés fontosságát, ezt megerősítette az Országgyűlés alelnöke is. Magyarország teljes körűen szeretné alkalmazni ezt a képzési formát.

A … cégcsoport szerint ehhez az együttműködéshez a Hantech Zrt-re szükség van, a magyar cég része is a projektnek.

Breuer Péter