Kósa Lajos a parlamenti pártok frakcióvezetőinek

A közelgő népszavazás kapcsán nyílt levelet írt Kósa Lajos a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, melyben arra kéri őket, hogy buzdítsák a magyar polgárokat a kvótareferendumon való részvételre és a nem szavazatra.

A Fidesz frakcióvezetője aláhúzta, az október 2-i kvótareferendum sorsdöntő, mert hosszú távra meghatározza, hogy Magyarországon milyen feltételekkel, kik lakhatnak. Az erről szóló döntés csak magyar kezekben lehet, nem engedhető meg, hogy erről senki által meg nem választott brüsszeli bürokraták döntsenek – szögezte le.

„NE ENGEDJÜK KI ANNAK A DÖNTÉSNEK A LEHETŐSÉGÉT A KEZÜNKBŐL, HOGY MI HATÁROZZUK MEG, HOGY KIKKEL AKARUNK TARTÓSAN EGYÜTT ÉLNI A SAJÁT HAZÁNKBAN.”

A fideszes politikus arra kéri a többi frakcióvezetőt, hogy tegyék félre a mindennapos politikai konfliktusokat, mert vannak nemzeti ügyek, ahol összefogás szükséges.

Kósa Lajos hangsúlyozta, ha egy népszavazáson kikérjük a magyar emberek véleményét, akkor az a helyes, hogy minél többen mondják el azt. A képviselő ezért arra kéri a frakcióvezetőket, hogy segítsenek abban, hogy minél többen menjenek el a népszavazásra, és buzdítsák a magyar polgárokat arra, hogy szavazzanak nemmel.

Ne engedjük ki annak a döntésnek a lehetőségét a kezünkből, hogy mi határozzuk meg, hogy kikkel akarunk tartósan együtt élni a saját hazánkban – szögezte le.

Fotó: fidesz.hu

Kósa Lajos elmondta azt is, azért most írt nyílt levelet, mert a Házszabály alapján tegnapi naptól van új frakcióvezetője az LMP-nek és a Jobbiknak.

Kósa Lajos keddi nyílt levelében azt írta, a népszavazás tétje, hogy megengedik-e a magyar választópolgárok Brüsszelnek, hogy „elvonják tőlünk azt a jogot, hogy mi magunk dönthessünk arról, kiket engedünk letelepedni az országunkban”. Mint írta, ez nemzeti ügy. „A migránsáradat végeláthatatlan, ha nem teszünk meg mindent, hogy feltartóztassuk, veszélybe kerül a mindennapok biztonsága, kultúránk, hagyományaink, értékeink, mindaz, ami Európát és Magyarországot jelenti számunkra” – áll a levélben.

Hozzátette, felelős politikai vezetőként az a dolguk, hogy felhívják az emberek figyelmét: a népszavazás a demokrácia alapvető intézménye, fontos, hogy mindenki elmondja a véleményét. Akkor tud a kormány eredményesen fellépni, ha a választópolgárok többségének határozott támogatását érezheti maga mögött – írta a frakcióvezető.