Harmincan szállták meg az épületet, karddal a kezükben

Szikh templomot zárt körül a rendőrség

Harmincan szállták meg az épületet, karddal a kezükben

Fegyveres rendőrök vették körül a közép-angliai Warwickshire-ben lévő Leamington Spa szikh templomát azt követően, hogy egy kardokkal felszerelkezett, mintegy harminc fős társaság rontott oda be. Az ok minden bizonnyal egy vegyesházasság.

gurdwara-709476.jpg

A különlegesen kiképzett rendőrök túsztárgyalót is vittek magukkal, és ezekben vasárnap kora esti órákban is azon vannak, hogy megadásra bírják a felfegyverzett férfiakat, akik egy birminghami militáns szikh csoport tagjai.

Spa-650259.jpg

A szikhek saját egyistenhittel rendelkező, körülbelül 30 milliós nép, amelynek tagjai a világ számos államába szóródtak szét. A 19. század közepéig volt saját államuk, azóta hazátlanok. Nem volt arra példa, hogy valahol is kezet emeltek volna a befogadókra, és a törvénysértés sem jellemző rájuk. A szikhek mindkét világháborúban vitézségükkel és bátorságukkal tűntek ki a Brit Birodalom alakulataiban.

Lemmy-650266.jpg

A templom elfoglalása a vasárnap hajnali órákban történt. A rendőrség az incidenst nem kezeli terrorcselekményként.

Spa-650262.jpg

Helyi információk szerint a templom elfoglalására azért került sor, mert többeket feldühített, hogy annak falai között vegyes házasság megkötésére került sor. A templom egyike a legnagyobb gudváráknak, azaz szikh istentiszteleti helyeknek Indián kívül.