Képregényhős lett a kanadai miniszterelnök

Képregényhős lett a kanadai miniszterelnök

Képregényhősként ábrázolja a Marvel egy megjelent kiadványa Justin Trudeau kanadai kormányfőt.

Trudeau a képregény címlapján egy bokszring egyik sarkában ül a kanadai zászló juharlevelével díszített trikóban, kezén piros bokszkesztyűvel. A mosolygós miniszterelnök rajzolt portréja a Marvel Civil War II: Choosing Sides című kiadványához készült.

Justin-Trudeau.jpg

A képregényhős Trudeau-t a képen kanadai szuperhősök veszik körül. A képregénytörténet szerint ugyanis az Alpha Team nevű kanadai szuperhőscsapat tanácsadónak kéri fel egy politikai helyzet megoldásához.

A Torontóban élő kéregényrajzoló, Ramon Perez a BBC-nek kifejtette: azért akarta egy bokszringben ábrázolni Trudeau-t, hogy így domborítsa ki egyedülálló személyiségét.

ramon.jpg.size.custom.crop.850x567.jpg

Ramon Perez munka közben

Perez hozzátette: Trudeau ráadásul korábban tényleg bokszolt is, továbbá népszerű a fiatalok körében és jelen van a közösségi médiában.

A képregény történetét író Chip Zdarsky elmondta, hogy a kormányfő hivatala nem emelt kifogást Trudeau ábrázolása ellen. Az író ugyanakkor megjegyezte, azért érezte a felelősséget, hiszen ő adott szavakat a kormányfő szájába. „Remélem jó munkát végeztem. Vagy talán azzal hív fel: ‘Hogy mondathatott velem ilyesmit Vasembernek?’”

trudeau-comic-cover-20160628 (1).jpg

Justin Trudeau egyébként nem az első családjában, aki egy képregényben szerepel, apja, Pierre Trudeau néhai kanadai miniszterelnök is megjelent egy Marvel-kiadványban 1979-ben.