Megjelent a MAZSIHISZ új hittankönyve- A 21. század hittankönyve!

Megjelent a MAZSIHISZ új hittankönyve

 

Évtizedek óta az első: modern, szemléletében gyerekközpontú, élményszerűen tanító, „foglalkoztató” munka, amely fiatal használóit tevékennyé teszi, bevonja a zsidóság tanításaiba, hétköznapjaiba és elkezdi ünnepeivel is megismertetni.
A választható zsidó hitoktatást segítendő a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) oktatási szakember-gárdája nemrég nagy tankönyv-fejlesztési projektbe kezdett az Egyházügyi Államtitkárság pénzügyi támogatásával. A fejlesztő-csapat vezetője Dr. Róna Tamás rabbi volt és a tervezett hittankönyv-sorozat első kötete az alsó tagozatos iskolások számára az idei tanévkezdésre már el is készült.

A fejlesztők szerint „az elmúlt évtizedekben nem született olyan oktatási anyag, amely az általános iskola első évétől nyolcadikig bezárólag egy tartalmi láncolatba kovácsolja össze az elsajátítandó oktatási anyagot. Amely formális és informális oktatásra egyaránt alkalmas, és amely közérthető, mégis autentikus tudást nyújt a társegyházak oktatói és a zsidó hittant tanulók és tanítók számára.

Az új tankönyvet augusztus 29. (hétfőn), 10:30 órakor mutatják be a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola, Óvoda és Zeneiskolában (Budapest XII. ker., Budakeszi út 48.) Dr. Róna Tamás, Horányi Gábor, az iskola igazgatója, Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke és Soltész Miklós Egyházi, Nemzetiségi és Civil Kapcsolatokért Felelős Államtitkár jelenlétében.

Az esemény sajtónyilvános. A kérjük, hogy biztonsági okokból részvételüket előre jelezzék, az [email protected] e-mail címen, 2016. szeptember 29. hétfő reggel 9:00 óráig.

***

S__lom_bor__t__.jpg

120 oldal, 24 fejezet, 2000 rajz, 100 feladat – Képregények, térképek, társasjátékok. Egy bagoly és egy majom most végigkalauzol a zsidóság történetén!

  • Hogy néz ki Mark Zuckerberg kaftánban?
  • Hogy festett Tel-Aviv a Teremtés harmadik napján?
  • Mit szóltak az állatok, amikor Ádámot és Évát kiűzték mellőlük az Édenkertből?
  • Kinél van a tévé távkapcsolója Noé otthonában?
  • Sikerül-e elmenekülöd a Bábel tornyának szörnye elől?
  • Láttál már ősanyát bunyózni?
  • Meg tudod fejteni titkos kódolvasóval, hogy kit kell feláldoznia Ábrahámnak?
  • Strandoltál már fáraóval?

Egy zsidó hittankönyv – nem csak zsidó gyereknek!
Egy zsidó hittankönyv – nem csak iskoláknak!

Újszerű, fordulatos, magával ragadó!
A 21. század hittankönyve!
Nem csak a zsidóságról! Az Életről!

Öveket kéretik becsatolni! Hamarosan nyomdában a második rész!