Tizenöt éves magyar fiút is gyilkolt az iráni ámokfutó

Tizenöt éves magyar fiút is gyilkolt az iráni ámokfutó

 

Angela Merkel: „Németország nehéz szívvel gyászol”

A bajor rendőrség írásos közlése szerint egy magyar állampolgárságú, 2001-ben született fiú is van a pénteki müncheni lövöldözés áldozatai között – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Németország nehéz szívvel gyászolja a müncheni lövöldözés áldozatait – mondta Angela Merkel kancellár szombaton Berlinben.

 

Angela Merkel bevándorláspolitikájával már mindenkinek teli van a púpja

Szijjártó közölte: a holttestet azonosítása megtörtént. A főkonzulátus kapcsolatban áll az érintett családdal.

Angela Merkel sajtónyilatkozatában kormánya nevében kifejezte együttérzését a szeretteiket gyászoló embereknek és mielőbbi teljes gyógyulást kívánt a sebesülteknek.

Hangsúlyozta: „Az állam és a biztonsági szervek továbbra is mindent megtesznek minden Németországban élő ember szabadságának és biztonságának megóvásáért”.

0,,19423524_303,00.jpg

Az emlékezés virágai Münchenben

A hatóságok mindent elkövetnek a müncheni eset feltárásáért és azért is, hogy kiderítsék, miként radikalizálódott a hétfői würzburgi iszlamista támadás „menekültként érkezett” elkövetője.

Würzburg közelében hétfőn egy 17 éves, magát afgánnak mondó, bizonytalan személyazonosságú menedékkérő baltával és késsel rátámadt egy vonat utasaira. Allah akbar! kiáltást hallatva rontott rá áldozataira, négy embert megsebesített, majd leszállt a többi utas által vészfékkel megállított vonatról, és megsebesített még egy embert.

german_train_axe_attack.jpg

Würzburg, a fejszés támadás helyszíne

Rátámadt az előállítására érkezett különleges rendőri egységre, ezért a kommandósok lelőtték. A nyomozás eddigi adatai alapján az Iszlám Állam terrorszervezet propagandájának hatására, de egyedül, önállóan cselekedett. (MK/MTI)