A magyarországi zsidók biztonságban élnek a hazájukban

Heisler András: A magyarországi zsidók biztonságban élnek a hazájukban

heizler.breuer.m1jpg

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, a Zsidó Világkongresszus (ZSVK) alelnöke levélben fogalmazta meg aggályait a nemzetközi szervezet vezetése felé az Observerben megjelent WJC elnöki interjúval kapcsolatban.
Heisler András levelében úgy fogalmazott, hogy vélhetően újságírói manipuláció vagy téves tanácsadói információk alapján lehetett a magyarországi zsidóság helyzetére vonatkozóan nem valós megállapításokat tenni. Heisler levelében hangsúlyozta, a magyar kormány és a zsidó szervezetek között jelenleg konstruktív együttműködés folyik. Európa egyik legnagyobb zsidó közösségeként a magyarországi zsidók biztonságban élnek hazájukban.

Az elnök jelezte, emlékezetpolitikai kérdésekben a hazai zsidó szervezetek és a Kormányzat között vannak nézeteltérések.  A Mazsihisz következetes álláspontot képvisel, s folyamatosan lehetősége azokat a kormány képviselőivel megvitatni.

A Mazsihisz elnöke arra kérte a nemzetközi zsidó szervezet vezetését, hogy a magyarországi zsidósággal és az antiszemitizmussal kapcsolatos hiteles információkért mindig közvetlenül a Mazsihiszhez forduljanak, s egyben felajánlotta a Zsidó Világkongresszus vezetése felé szervezetének további együttműködését a világ zsidósága érdekében végzett rendkívül fontos munkához.