Londoni magyar nagykövet: folyamatos tájékoztatás a kint élő magyaroknak

Londoni magyar nagykövet: folyamatos tájékoztatás a kint élő magyaroknak

A londoni magyar nagykövetség folyamatosan tájékoztatja majd a kint élő magyarokat a Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépéséből adódó helyzetről, mondta a nagykövet.

szalay_bobrovniczky_lead_fill_850x370.jpg

Szalay-Bobrovniczky Kristóf közlése szerint a kint élő magyaroknak most nincs teendőjük. Várhatóan bonyolult és évekig tartó folyamat kezdődik, de mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tárgyalási folyamat végén a magyarok „a legkedvezőbb pozícióban” legyenek.

„Történelmi időket élünk”, fogalmazott a londoni nagykövet, hozzátéve: az emberek döntöttek, és a magyar kormány ezt tiszteletben tartja.

nagykovetseg.jpg

A londoni magyar nagykövetség épülete

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, hogy egy „fontos elv érvényesült”, miszerint hallgatni kell az emberekre. Minden ország, minden nemzet megérdemli és fenntarthatja magának a jogot, hogy saját sorsába beleszólhasson, fűzte hozzá.

Mint mondta, látszik, hogy a kampányban a bennmaradásra ösztönzők gazdasági érveivel szemben most a gazdasági népvándorlás ügye volt, ami inkább megszólította az embereket, s erre az Európai Unió nem tudott bizalmat keltő választ adni. Változásokra lesz szükség az unióban – jegyezte meg.