„Zsidóellenes propaganda” Lemondatnák Szakályt

„Zsidóellenes propaganda” Lemondatnák Szakályt 

szakaly_s

„Nyíltan zsidóellenes propagandát folytat a kormányközeli Veritas Intézet vezetője, csak az azonnali lemondást fogadjuk el!”, írja a DK.

Szakály Sándor, a Veritas Történetkutató Intézet vezetője szerint a Numerus Clausus nem a zsidók ellen irányult, mert nem szerepelt a törvényben a zsidó szó. Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány azért hoz létre történelemkutató intézeteket, hogy azok a neki tetsző történelmet írják. Ráadásul egy olyan embert ültettek vezető pozícióba, aki a numerus clausust és Hóman Bálint bűneit relativizálja, írja közleményében az ellenzéki párt Szakály Budapest Beaconnak adott interjújára utalva.

Mint megírtuk, Szakály az interjúban elmondta, hogy a Numerus Clausust nem tartja jogfosztó törvénynek, illetve azt is, hogy Hóman Bálint nem működött közre diktatórikus rendszer kiépítésében és nem volt a németek szálláscsinálója.

Az Együtt Szakály lemondását követeli, mint ahogy a DK is. „Nyíltan zsidóellenes propagandát folytat a kormányközeli Veritas Intézet vezetője, csak az azonnali lemondást fogadjuk el!”, írja a párt.

atv.hu

 

„A numerus clausust nem tartom jogfosztó törvénynek” – interjú Szakály Sándorral