A vonók ördögei és a jazz fenegyerekei

A vonók ördögei és a jazz fenegyerekei

 

A VONÓK ÖRDÖGEI & A JAZZ FENEGYEREKEI…
Kedves Barátunk !
Zsidó Művészeti Napok, egy olyan multikulturális befogadó tér, ahol nemcsak keresztezik egymást, hanem a zsidó kultúra fókuszba állításával eggyé válnak a különböző művészeti ágak.

A Zsidó Művészeti Napok idén tavasszal először kerül megrendezésre Budapesten, május 28. – június 14. között!

Programsorozatunkon kiemelt szerep jut az instrumentális zenei koncerteknek, ahol a tradicionális, szemet és fület kápráztató, virtuóz cigány muzsikától az ínyenceknek kínált free jazzig igen gazdag zenei palettán ívelnek át estjeink.

Lajkó Félix Trió
június 2., 19:00
Uránia Nemzeti Filmszínház
Lajkó Félix ezúttal vonós triójával lép színpadra. A művész olyan önálló műfajt teremtett, ami csak rá jellemző, hangzásvilága, virtuozitása egyedi és utánozhatatlan. A friss Liszt Ferenc-díjas kivételes érzékenységű, zseniális művész közkedvelt szerzeményei mellett új kompozíciókat is hallhat a közönség.
A 100 Tagú Cigányzenekar jubileumi koncertje
Mazel Tov – Tavesz Baktalo
június 5., 19:00

Budapest Kongresszusi Központ
Zsidó Művészeti Napok legnagyobb szabású koncertjét a vonók ördögei, a világhírű 100 Tagú Cigányzenekar adja június 5-én, hiszen ünneplésre hívja a közönséget. Jubileumi előadását az 1986-os, első koncertjük 30. évfordulója alkalmából adja a Budapest Kongresszusi Központban!
Az esten  különleges műsorra számíthat a hallgatóság, hiszen a klasszikus művek, a vérpezsdítő cigánymuzsika és zsidózene mellett  kiváló szólisták is fellépnek: Hábetler András  – operaénekes, Masa Anita – énekes (Sabbathsong Klezmer Band), Kállai Ernő – Junior Prima-díjas hegedűművész.
Az est sztárvendége: Szakcsi Lakatos Béla
Szakcsi Lakatos Béla ajánlója
Csak a szívem érzi
Szirtes Edina Mókus és Lukács Miklós koncertje
június 9., 19:00

Frankel Leó utcai zsinagóga
A műfajok találkozásának jegyében a Frankel Leó utcai zsinagógában soha eddig nem hallott fúziónak lehetünk fül- és szemtanúi. A cimbalom, az ének és a hegedű nagymesterei, Szirtes Edina „Mókus” és Lukács MiklósCsak a szívem érzi című közös koncertjén Bartók és Bach, Radnóti és József Attila a nép- és klasszikus-, a kortárs zene és a jazz fonatában válnak elevenné.
Mókus és Miklós ajánlója…
Tony Lakatos és Jasper van’t Hof
Art’s of Duo
június 4., 19:00
Uránia Nemzeti Filmszínház
Tony Lakatos a világhírű jazz zongoristával, Jasper van’t Hoffal hoz páratlan zenei csemegét. Jasper van’t Hof a  jazz szellemiségét képviseli, amelyben  a word/etno stílusok is szerepet kapnak. Kommunikatív játékstílusa minden billentyűs hangszeren fenomenális. Tony Lakatost nem kell bemutatni a hazai közönségnek,  hiszen a világ jazz szinpadain ismert szaxofonművész számos alkalommal játszott itthon is hazai és külföldi partnerekkel. A holland és magyar származású zenészek programjának alapja a Go With The Wind című lemezük anyaga.
Ripoff Raskolnikov Band
Június 11., 21:00
A38 Hajó 
A blues fenegyerekeinek füstös session-je a  budapesti éjszaka látványával párosul a Zsidó Művészeti Napokon, hiszen Ripoff Raskolnikov és Littel G Weevil június 11-én az A38 Hajón játszik. A fiatalon utcazenészként Európát végigcsavargó, örökös kívülálló gitáros-énekes már jól ismeri a hazai közönség számára. Little G Weevill, blues gitáros, aki 2004-től Amerikában él és zenél.  A koncerten saját dalait játssza, majd csatlakozik Ripoff Raskolnikovhoz és zenekarához, tehát igazi blues session várható az A38 Hajón ezen az estén.
JEGYVÁSÁRLÁS
Zsidó Művészeti Napok - 2016. május 28.-június 14. - két hét összművészeti zsongás
Nézze meg kisfilmünket és érezze meg a ZSIMÜ hangulatot!
További programjainkról ITT tájékozódhat!

A Zsidó Művészeti Napok szervezője:
Kultúr Produkciós Iroda Kft.   

Elérhetőségeink:
C:1072 Budapest, Akácfa utca 47.
T: 344 54 09
M: info@zsidomuveszetinapok.hu

Rovatok: Egyéb