Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában.

A magyar szabadság a magyar szabadságharcosok évszázados küzdelméből fakad, és nőtt ki – jelentette ki Kósa Lajos napirend előtti felszólalásában.

A legnagyobb udvariasság és tisztelet mellett hívjuk fel amerikai barátaink figyelmét, hogy kampány ide vagy oda, a szövetségeseket és a barátokat nem kell sértegetni még akkor sem, ha ez politikai előnnyel járhat – jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője a volt amerikai elnök kijelentésével kapcsolatban.

„KAMPÁNY IDE VAGY ODA, A SZÖVETSÉGESEKET ÉS A BARÁTOKAT NEM KELL SÉRTEGETNI MÉG AKKOR SEM, HA EZ POLITIKAI ELŐNNYEL JÁRHAT.”

Kósa Lajos szerint a Demokrata Pártban, kampánystábjában, és finanszírozásában számos olyan erő is képviselteti magát, melynek Európával kapcsolatos koncepciója az, hogy a kontinens országainak nagyszámú illegális migránst kellene befogadnia.

Ha pedig ez nagyon megterhelné az országok költségvetését, akkor ők majd hiteleket szerveznek – tette hozzá.

Megjegyezte, a Demokrata Párt egyik legnagyobb finanszírozójának, Soros Györgynek a migránsválsággal kapcsolatban nyilvánosságra hozott hat pontja ezt tükrözi. Emlékeztetett, a szabadságért megküzdöttek a magyarok 1848-ban, és aláhúzta azt is, hogy a magyar szabadság 56-ban gyökerezik.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc kapcsán kiemelte, nem azért mentek ki az emberek az utcára, mert az USA-nak sikeres vagy kudarcos volt a hidegháborús politikája, hanem azért, mert erős volt a szabadságvágyuk – mutatott rá a Fidesz frakcióvezetője.

Fotó: fidesz.hu

A magyar szabadság nem az Egyesült Államok hidegháborús politikájának a gyümölcse – szögezte le. A magyar szabadság a magyar szabadságharcosok évszázados küzdelméből fakad, és nőtt ki. Ha ezt az Egyesült Államok segítette, akkor köszönjük neki, de sajnos nem mindig segítette – jegyezte meg Kósa Lajos.

Dömötör Csaba válaszában azt mondta: a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy ne lehessen megkerülni a nemzeti parlamenteket, ezért döntött a kényszerletelepítés elleni népszavazás mellett. Bár a magyar baloldal több kísérletet tett annak megtorpedózására, az államfő remélhetőleg mihamarabb kiírja a népszavazást – fűzte hozzá. Korábban is népszavazáson döntöttek az emberek ehhez hasonló ügyekben, akár a NATO- vagy az uniós csatlakozásunkról – mutatott rá.