Orbán Viktor hétfőn, az azonnali kérdések órájában

Orbán Viktor hétfőn, az azonnali kérdések órájában egy hozzá intézett kérdésre válaszolva kijelentette, 26 éve minden évben benyújtja valóságnak megfelelő vagyonnyilatkozatát. „Az egész életem egy nyitott könyv a választópolgárok számára, kutakodni a Jobbik háza táján kell” – fogalmazott.

Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában úgy fogalmazott, hogy mivel 1990 óta parlamenti képviselő, az egész élete egy nyitott könyv, kutakodni véleménye szerint a Jobbik háza táján kell. Az őt kérdező ellenzéki párt frakcióvezetőjének kijelentette, a Jobbik nyolctagú elnökségéből hét embernek legalább egy közeli hozzátartozója vagy „pártpénzt vagy pártállást” kap.

 

 

 

Orbán Viktor aláhúzta, Magyarországon minden parlamenti képviselőnek és kormánytagnak folyamatosan nyilatkoznia kell a vagyoni helyzetéről a valósággal egyező módon.Mint mondta, ezt ő már 26 éve gyakorolja. Kijelentette, saját vagyonnyilatkozatában minden az igazságnak megfelelő.

Fotó: fidesz.hu

A képviselőhöz fordulva arra is felhívta a figyelmet, hogy a Jobbik-frakció és pártalapítvány 2010 óta összesen elköltött kétmilliárd forintot, amiből 520 millió forint olyan cégekhez került, amelyeknek szálait „egyetlen rejtélyes ember tartja a kezében”.