ÉRDEKÜNK, HOGY NAGY-BRITANNIA AZ UNIÓBAN MARADJON

ÉRDEKÜNK, HOGY NAGY-BRITANNIA AZ UNIÓBAN MARADJON

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke hétfőn a Parlamentben kijelentette, az unió egységéért és belső egyensúlyáért jogos az aggodalom. Hangsúlyozta, az ellenzék érvelése fordítva állja meg a helyét, mert éppen a brit kilépés eredményezné a kétsebességes Európa veszélyét. A brit kilépéssel Európa egy elkerülhetetlen kettészakadás útján indulna el – mutatott rá.

„AZZAL SEGÍTHETJÜK A KÉRDÉST, HA TÁMOGATJUK AZT A KOMPROMISSZUMOT, AMELYET EGYÉBKÉNT 28 MÁSIK TAGÁLLAM IS TÁMOGATOTT.”

Ha önök valóban el akarják kerülni az unió egységének megbomlását, akkor azt a kompromisszumot kell támogatniuk, ami lehetővé teszi a britek unióban maradását – fordult az ellenzéki képviselők felé. Elmondta, az unió gazdasága sem viselné el a britek távozását, a kilépés súlyos szociális következményekkel is járna.

Kifejtette, a nemzetek szuverenitásának víziójában a közép-európai országok legnagyobb szövetségese éppen Nagy-Britannia. Ez az elképzelés is veszélybe kerülne a brit kilépéssel – jelentette ki.

Az előttünk álló négyhónapos időszakról szólva hangsúlyozta, június 23-án a britek dönteni fognak, az igazi kérdés pedig, hogy elegendő lesz-e a legutóbbi uniós csúcson született kompromisszum a maradásukhoz.

Fotó: fidesz.hu

Érdekeltek vagyunk Cameron sikerében, Nagy-Britannia unióban maradásában – fogalmazott. Azzal segíthetjük a kérdést, ha támogatjuk azt a kompromisszumot, amelyet egyébként 28 másik tagállam is támogatott – zárta szavait.