Kósa Lajos :A családok körülbelül egyhavi jövedelmet takarítottak meg a rezsicsökkentéssel .

A családok körülbelül egyhavi jövedelmet takarítottak meg a rezsicsökkentéssel – fogalmazott Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva arról beszélt, a szocialisták több száz iskolát szüntettek meg, elvették a közalkalmazottak 13. havi fizetését, a 13. havi nyugdíjat, bevezették az ingatlanadót, és megszüntették az otthonteremtési támogatást. Ezt a politikát ön támogatta – intézte szavait Tóbiás Józsefhez.

Kósa Lajos hangsúlyozta, évek óta nőnek a reálbérek, a családok körülbelül egyhavi jövedelmet takarítottak meg a rezsicsökkentéssel. „A magyar emberek jövedelempozíciója százszor jobb, mint az önök kormányzása alatt volt” – mutatott rá. Felidézte azt is, hogy a baloldali kormányzás alatt nem lehetett az 1956-os forradalomra emlékezni, úgy, hogy „az embernek ne lőtték volna ki a szemét, ne verték volna meg a rendőrök”.

Fotó: fidesz.hu
„A SZOCIALISTÁK TÖBB SZÁZ ISKOLÁT SZÜNTETTEK MEG.”

A fideszes politikus szerint a szocialistáknak nem vigyázzállással kellene befejezniük a parlamenti felszólalásaikat, hanem némán fejet kellene hajtaniuk a magyar választók előtt.

Schiffer András felszólalása kapcsán arról beszélt, Magyarországon egy általános iskolás gyerek összesen 6100 órát tölt el az intézményben, az OECD-országokban az átlag 6850.

Az Orbán-kormány folyamatosan és konzekvensen, a minimálbér folyamatos növelésével nyomást gyakorolt arra, hogy Magyarországon a bérszínvonal folyamatosan emelkedjen – jelentette ki.

Szólt arról is, hogy a Jobbiknak semmilyen jogalapja nincs korrupcióról beszélni, amíg Kovács Bála-ügyben nem tisztázták magukat.