Kósa Lajos a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjúban

A magyar emberek biztonságának garantálása ma a legfontosabb kérdés, ez nem lehet alku tárgya – jelentette ki a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjúban Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, hangsúlyozva, Európában alkalmazott megoldásokat utasít el az ellenzék.

kosa

„Párizs, Németország, Svédország példája mutatja, hogy a terrorfenyegetés, a tömeges erőszak ellen most kell felkészülnünk, nem akkor, amikor már bekövetkezik a baj.

„A TERRORFENYEGETÉS, A TÖMEGES ERŐSZAK ELLEN MOST KELL FELKÉSZÜLNÜNK, NEM AKKOR, AMIKOR MÁR BEKÖVETKEZIK A BAJ.”

Hazánkban még azt az időszakot éljük, amikor fel lehet készülni arra, hogy minden lehetséges eszközzel megvédjük az embereket. Ugyanakkor azt látjuk, hogy az alaptörvény módosítása kapcsán az ellenzékre nem számíthatunk” – fogalmazott.

„A terrorgyanús személyek esetén, ha össze lehetne kapcsolni az állami nyilvántartásokat és adatokat, amit ma nem lehet, az sokat segítene a megelőzésben. Valóban ne tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a magyar emberek biztonságban érezhessék magukat Magyarországon és szerte Európában?” – tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője.

Azt, hogy milyen jogszabályokat és hogyan érinthet a terrorveszély elhárítását szolgáló törvénycsomag, pontosan nem lehet meghatározni, mivel annak kidolgozása még folyik a Belügyminisztériumban. A törvénymódosítások végső irányát pedig csak a február 15-ével kezdődő parlamenti ülésszak erre vonatkozó vitája után látjuk – nyilatkozta a lapnak Kósa Lajos.