Morzsabál az Operában

 

Morzsabál az Operában

Zelenka Pál, a bál egyik támogatója, a Közlekedési Műszergyártó Zrt. és a Hantech Zrt. tulajdonosa arról beszélt, hogy miért is támogatta ezt a rendezvényt.

 

 

 

Honnan jött az ötlet, hogy támogassa ezt a rendezvényt?

Úgy érzem, a gyerekeket, a kultúrát támogatni kell. Annak nagyon örülök, hogy ilyen sok gyerek el tudott jönni, nekik egy hosszú ideig tartó emléket szereztünk.

Ön, mint jelentős vállalkozó, hatalmas tapasztalatokat szerzett a támogatások, de az utánpótlás nevelése tekintetében is, hiszen egy komoly ipari tanulók részére működő intézményt is alapított.

Valóban, ennek egyik oka, hogy fontosnak tartom a fejlesztést, a továbbképzést. Jelenleg 84 szakmunkástanulónk van, az iskolában eltöltött 12 év alatt érettségit és szakmát is szereznek a diákjaink.

Amennyiben jól tudom, idén ezen a morzsabálon elismerik a munkáját, mint ahogy eddig már többször is. Gyűjti ezeket a díjakat?

Nem gyűjtöm én őket, sokkal inkább a jövőt építjük, ehhez nem kell más mint szeretet, meg a jó szakmunkásképzés. Ebben működünk közre, így a 115 éves Közlekedési Műszergyártó Zrt. és a Hantech Zrt. közreműködésével. Az előbbi cég autóbuszokhoz, teherautókhoz gyárt közlekedési műszereket, büszkén mondhatom, világszínvonalon.

Ön hazai cégvezetőként nemrég kormányküldöttséggel járt Mongóliában, ahol szó volt buszgyártásról is. Mit lehet tudni a tárgyalásokról?

Elsősorban azt, hogy ezek megkezdődtek, nagyon remélem, legközelebb már bővebbeket is mondhatok.

Köszönöm a beszélgetést.

Breuer Péter