EGYENES ÉS NYÍLT BESZÉDRE VAN SZÜKSÉG SALGÓTARJÁNBAN

EGYENES ÉS NYÍLT BESZÉDRE VAN SZÜKSÉG SALGÓTARJÁNBAN

A Fidesz frakcióvezetője a nógrádi megyeszékhelyen hangsúlyozta, a megyei jogú városok közül Salgótarján költségvetési helyzete drámai.

„A KORMÁNYZAT KORÁBBAN ÁTVÁLLALTA AZ ADÓSSÁGOKAT, HOGY A TELEPÜLÉSEK TISZTA LAPPAL KEZDHESSENEK, ENNEK ELLENÉRE SALGÓTARJÁNNAK 2015-BEN MÁR JELENTŐS ADÓSSÁGA VOLT.”

Egyúttal emlékeztetett, a kormányzat korábban átvállalta az adósságokat, hogy a települések tiszta lappal kezdhessenek, ennek ellenére Salgótarjánnak 2015-ben már jelentős adóssága volt, mely 2016-ra tovább fokozódhat. Egy év alatt senki sem lavírozta olyan rossz helyzetbe a városát, mint Salgótarján baloldali vezetése – jegyezte meg.

A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, a nehéz gazdasági helyzet ellenére 2006 után elindult valami a városban, 2010 és 2014 között 20 milliárd forint értékű fejlesztés történt. Kósa Lajos a város szempontjából kulcsfontosságúnak tartja az infrastruktúra fejlesztését, a 21-es út kétsávosítását.

Ugyanakkor hangsúlyozta, más szellemű vezetésre van szükség, és reméli, hogy Salgótarján egy új városvezetés felé fordul. Arra biztatja a városban élőket, hogy támogassák Simon Tibort, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét.

Fotó: fidesz.hu

Simon Tibor felidézte, a jobboldal 2014-ben jelentős pénzügyi többlettel adta át a város vezetését a baloldalnak, ennek ellenére 2015-ben már jelentősen romlott Salgótarján anyagi helyzete. Felhívta a figyelmet arra, 2015 novemberében a költségvetési helyzet javítására létrehozott munkacsoport több megszorítást is megfogalmazott. Példaként említette a helyi adók felülvizsgálatát, valamint kiterjesztését, a közművelődési és sportcélú kiadások csökkentését, a tömegközlekedés átalakítását, vagy óvodai csoportok megszüntetését.

A polgármesterjelölt elmondta, a város jelenlegi vezetése nem terjeszti a február 11-ei közgyűlés elé Salgótarján költségvetését. A fideszes politikus bízik benne, hogy ez nem amiatt van, mert február 28-án tartják az időközi polgármester-választást, és addig ne lehessen látni, hogy milyen megszorításokat terveznek. Egyenes és nyílt beszédre van szükség Salgótarjánban, nem lehet megtenni a város lakóival, intézményeivel, hogy nem tudhatják, hogy a költségvetési helyzet alapján mi várható.

„MEG KELL ÚJÍTANI A VÁROS GAZDASÁGÁT, FEJLESZTÉSEKRE, MUNKAHELYTEREMTŐ BERUHÁZÁSOKRA VAN SZÜKSÉG.”

A sajtótájékoztatót követő teltházas fórumon Simon Tibor arról beszélt, hogy a város nehéz helyzetben van; amit a jelenlegi baloldali alpolgármester megfogalmazott, az a csőd útja. Egészen más útra, más programra van szükség – szögezte le.

A fideszes polgármesterjelölt aláhúzta, meg kell újítani a város politikáját. Békére van szükség, hogy Salgótarján igénybe tudja venni a 2014-2020-as fejlesztési ciklus forrásait – tette hozzá.

Simon Tibor hangsúlyozta, meg kell újítani a város gazdaságát, fejlesztésekre, munkahelyteremtő beruházásokra van szükség.

Salgótarjánban február 28-án időközi önkormányzati választást tartanak, Dóra Ottó MSZP-s polgármester tavaly novemberben bekövetkezett halála miatt.