Ángel Sanz-Briz – A Világ Igaza

Ángel Sanz-Briz – A Világ Igaza: Meghívó kiállítás-megnyitóra

Spanyolország budapesti nagykövetsége és a Zsidó Kulturális Fesztivál meghívja Önt az Ángel Sanz-Briz – A Világ Igaza kiállítás megnyitójára, 2015. augusztus 28. (péntek), 16:00 órára a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába (Budapest VII. ker., Rumbach Sebestyén u. 11-13.)


sansbriz_meghivo.jpgAz Ángel Sanz Briz emlékének adózó, a Spanyolország nagykövetsége és a Cervantes Intézet együttműködésében készült kiállítást a Zsidó Kulturális Fesztivál ideje alatt a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában tekinthetik meg az érdeklődők.

A kiállítást megnyitja
: José Angel López Jorrin, Spanyolország magyarországi nagykövete és Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnöke.

Közreműködik: Pandzarisz Dina – ének, Lamm Dávid – gitár

Ángel Sanz Briz, Madrid előzetes engedélye nélkül menekítette az embereket védett épületekbe, tetteit valószínűleg a budapesti események motiválták.

Ángel Sanz Briz (1910-1980) spanyol diplomata volt. 1944-ben a holokauszt alatt magyar zsidók ezreit mentette meg spanyol útlevelekkel. Eleinte csak szefárd (ibériai származású), majd minden zsidó embernek gyártott spanyol dokumentumokat.

A néhai diplomata megkapta a nem zsidóknak adható egyik legmagasabb izraeli állami, a Világ Igaza kitüntetést.