Rogán Antal napirend előtti felszólalásában.

A 2016-os büdzsé az adócsökkentésekkel lehetőséget teremt arra, hogy, aki munkából tartja el a családját, az előrelépjen egyet – hangsúlyozta Rogán Antal napirend előtti felszólalásában.

Május közepén az Országgyűlés elé kerül a 2016-os büdzsé, melyet Rogán Antal az adócsökkentés költségvetésének nevezett. A frakcióvezető hangsúlyozta, ha a parlament az adócsökkentés költségvetését kellő időben fogadja el, akkor ez kiszámíthatóságot és biztonságot jelent a magyar családok és vállalkozások számára.

„CSÖKKENNI FOG A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ KULCSA.”

Rogán Antal arra is felhívta a figyelmet, hogy csökkenni fog a személyi jövedelemadó kulcsa, mely több mint 4 millió dolgozó embert érint. Elmondta azt is, hogy hazánkban 350 ezer olyan család van, ahol két gyermeket nevelnek. Ők plusz kedvezményt is kapnak; 10 ezer forintról 12 ezer 500 forintra nő az egy gyerek után járó adókedvezmény – tette hozzá.

A fideszes politikus emlékeztetett, 2003-ban a szocialisták kormányzása idején eltörölték a gyerekek után járó adókedvezményt, mely egy jelentős adóemelést jelentett.

Összehasonlításként elmondta, a jelenlegihez képest a kétgyerekes családok 240 ezer, a 2016-os állapothoz képest pedig 300 ezer forinttal fizettek több adót a szocialisták idején.

Rogán Antal elmondta, 2016-ban 88 ezer 200 forinttal fizet kevesebb adót majd az a család, ahol egy kereső és két gyermek van. Évi 85 ezer 200 forinttal kevesebb adót fizet – ennyit fog spórolni egy olyan család -, ahol két minimálbéren kereső és két gyermek van.

Ha a magyar gazdaságnak lehetősége nyílik arra, hogy többletjövedelmet termeljen, akkor a Fidesz-KDNP ezt nem veszi el az emberektől, hanem náluk hagyja – húzta alá a frakcióvezető.

Fotó: fidesz.hu

Rogán Antal közölte, arra törekednek, hogy Magyarországon legyen a legalacsonyabb személyijövedelemadó-kulcs, mert ezzel lehet elérni, hogy megérje dolgozni. A frakcióvezető szerint ennek is köszönhető, hogy az elmúlt években 4 millió fölé került a dolgozó emberek száma. Nekünk elsősorban az a kötelességünk, hogy a terheiket csökkentsük, lehetőségeiket bővítsük – fűzte hozzá.

A politikus hangsúlyozta, a 2016-os büdzsé az adócsökkentésekkel lehetőséget teremt arra, hogy, aki munkából tartja el a családját, az előrelépjen egyet.