New Yorkban, hóvihar után

A tegnapi napon beszámoltam arról, hogy történelminek nevezett hóvihart várnak New York államban, és a környező államokban. Most arról szeretnék beszámolni, hogy mi is történt azóta. Magyar gondolkodással elképzelhetetlen dolog… Helyszíni tudósítónk jelenti.

Gary Szatkowski meteorológus bocsánatot kért tévedéséért. Ezt írta saját twitter oldalán:

meteorologus_sorry

Gary Szatkowski  bocsánatot kért azért mert tévedett. Eredetileg azt jósolták az amerikai meteorológusok, hogy nagy hóvihar lesz az északkeleti államokban. Ez a jóslatuk valóban be is igazolódott, de hiba volt azt gondolniuk, hogy ez a vihar kiterjed majd New Jersey és Philadelphia államok egy részére is. Az államok kormányzói, a helyi polgármesterek a jóslat miatt túlzott hóriasztást rendeltek el. New York állam kormányzója egy napra egyenesen szükségállapotot hirdetett ki. Ez azonban utólag feleslegesnek bizonyult.

A legnagyobb vihar nem New York, hanem Boston körzetében csapott le az amerikai északkeleti államokban.

Volt ahol a hó mennyisége elérte a hatvan centimétert, volt ahol „csupán” harminc centiméter alatt maradt.

Amikor ezt a tudósítást írom éppen 28 fok, azaz -2 fok – van  csupán, s még mindig vannak hóval lezárt utak, azonban a tömegközlekedés, a metró New Yorkban már helyreállt, s kezd helyreállni a légi-közlekedés is. Az utcákat szépen letakarították, s járhatóak, néhány terület kivételével. Például Long Island körzetében.

Voltak akik örültek a viharnak: a gyerekek, ugyanis a mai napon az összes iskola zárva tartott.

Az állami hivatalok ugyancsak zárva voltak a mai napon, nemcsak New Yorkban, de a környező megyékben, városokban is. 

 

WBPI / Barát Tamás