Ismét Allah Akbar kiáltással hajtott egy autós a tömegbe Franciaországban

Ismét Allah Akbar kiáltással hajtott egy autós a tömegbe Franciaországban

Tízen megsérültek, amikor egy autós furgonjával belehajtott a tömegbe a nyugat-franciaországi Nantes belvárosában a karácsonyi vásárban hétfő este – közölték a hatóságok, de egy helyi lap szerint merénylet történt, mert a sofőr Allah nevét kiabálta.

Az áldozatok közül öten súlyos sérüléseket szenvedtek, köztük az autót vezető férfi is. Az Ouest France című helyi újság szemtanúkra és a rendőrségre hivatkozva azt közölte, hogy a sofőr azt kiáltotta: „Allah Akbar”, ami annyit tesz: Isten a legnagyobb, majd megszúrta magát egy késsel.

Három nap alatt ez már a harmadik hasonló eset Franciaországban. Vasárnap Dijon város központjában hajtott a járókelők közé egy férfi ugyanezt kiabálva. Akkor tizenegy ember sérült meg, közülük kettő súlyosan. Szombaton pedig egy másik férfi ugyanezzel a kiáltással késsel támadt rendőrökre a nyugat-franciaországi Joué-les-Tours rendőrőrsén és többeket megsebesített, mielőtt lelőtték.

A támadások országszerte hatalmas visszhangot váltottak ki, miután az Iszlám Állam többször is felszólította híveit arra, hogy hajtsanak végre „hitetlenek” elleni támadásokat Franciaországban.