A Hamasz kiképzőtáborát érte bombatalálat

 

Izrael légicsapással válaszolt a Hamasz rakétáira

 

idf

בתגובה לירי הרקטה: צה”ל תקף ברצועת עזה
מטוסי חיל האוויר תקפו שטח אימונים של הזרוע הצבאית של חמאס בדרום הרצועה בעקבות הרקטה שהתפוצצה אתמול באשכול. לא היו נפגעים. זוהי התקיפה הראשונה של צה”ל ברצועה מאז סיום מבצע „צוק איתן”

התגובה לרקטה: מטוסי חיל האוויר תקפו הלילה (שבת) שטח אימונים של הזרוע הצבאית של חמאס באזור חאן יונס בדרום רצועת עזה בתגובה לרקטה שהתפוצצה אתמול במועצה האזורית אשכול. זוהי התקיפה הראשונה של צה”ל בשטח הרצועה מאז סיום מבצע „צוק איתן”. עד כה, לא ידוע על נפגעים.

Izrael légicsapást hajtott végre a Hamász ellen Gázában szombatra virradóra, arra válaszul, hogy pénteken a palesztinok rakétát lőttek ki izraeli területre. A két fél közötti nyári 50 napos konfliktus óta ez volt az első alkalom, hogy a zsidó állam hadserege támadást intézett a radikális palesztin szervezet ellen.

A katonaság szóvivőjének tájékoztatása szerint a célpont a Hamász „terrorista infrastruktúrájának egyik helyszíne” volt az övezet déli részén. Palesztin források arról számoltak be, hogy a szervezet kiképzőtáborát érte bombatalálat. Sebesültekről nem érkeztek hírek.

 

A légicsapást arra válaszul indította az izraeli hadsereg, hogy pénteken a palesztinok rakétát lőttek ki izraeli területre. Peter Lerner, a katonaság szóvivője azt mondta, Izrael nem fogja hagyni, hogy bármi is aláássa a biztonságot, és veszélyeztesse a civil lakosságot. Hangsúlyozta, hogy a rakétatámadásért a Hamász a felelős.

A nyári harcokat lezáró tűzszünet óta előzőleg már két rakéta csapódott be Izraelben palesztin területről, azokat a támadásokat azonban nem torolták meg.

A pénteki rakétatámadás előtt az izraeli közszolgálati rádió azt jelentette, hogy a Gázai övezetet uraló radikális iszlamista szervezet megkezdte az Izraelbe vezető, a zsidó állam hadserege által a nyári ötvennapos Erős szikla hadműveletben lerombolt támadó alagutak helyreállítását. Palesztin források szerint a Hamász az övezet helyreállítására szánt cement és építési anyagok egy részét használja fel az alagutak kijavításához.