Rogán Antal napirend előtti felszólalásában.

Arra kérem a Gyurcsány-kormány volt tagjait és a Gyurcsány-koalíció képviselőit, hogy ne szervezzenek újabb és újabb támadásokat Magyarország ellen – szólított fel Rogán Antal napirend előtti felszólalásában.

A mai napon az Európai Parlamentben Gyurcsány Ferenc pártjának, a Demokratikus Koalíciónak két képviselője úgynevezett meghallgatást szervez, melynek a célja Magyarország elleni újabb támadás a nemzetközi közösségben – jelentette ki Rogán Antal. Eddig megpróbáltak Tavares vagy éppen más, az európai parlamentben levő baloldali képviselő mögé elbújni; most először fordul elő, hogy Gyurcsány Ferenc képviselőtársai saját nevükre veszik a Magyarország ellen elindított támadást, saját maguk küldik ki a meghívót, és ők szervezik a meghallgatást – fűzte hozzá.

„MOST ELŐSZÖR FORDUL ELŐ, HOGY GYURCSÁNY FERENC KÉPVISELŐTÁRSAI SAJÁT NEVÜKRE VESZIK A MAGYARORSZÁG ELLEN ELINDÍTOTT TÁMADÁST.”

A Fidesz frakcióvezetője emlékeztetett, az elmúlt években megszoktuk, hogy azok a baloldali pártok és képviselők, akik idehaza nem egyszer csúnyán elveszítették a választásokat, azt követően a nemzetközi életben levő pozíciójukat arra használják fel – el nem fogadva a választási eredményt – , hogy megtámadják saját hazájukat. Mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy ez az egész arról szól, hogy szerdán, az Európai Bizottság tagjairól történő szavazás előtt megtámadják Magyarországot és a magyar biztos személyét – hangsúlyozta Rogán Antal. Ez egy szokatlan, Európában nem elfogadott eljárás – szögezte le.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a felvetett témákban az Európai Bizottságnak és az Európai Parlamentnek is megvannak a vitarendezési eljárásai, melyeken végig is ment Magyarország az elmúlt években.

Rogán Antal kitért a kitiltási ügyre is. Arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy „ne rohanjanak annyira előre”, mert nem tudhatjuk, egészen pontosan miről van szó. Mindenkinek az a közös érdeke, hogy két szövetséges, baráti ország viszonyában konkrétan tisztázzuk, hogy milyen ügyekről beszélünk, milyen bizonyítékok vannak – húzta alá.

A frakcióvezető attól tart, hogy az ellenzéki képviselők, volt politikusok közül többen ezt az ügyet is arra akarják felhasználni, hogy újabb nemzetközi színteret nyissanak Magyarország ellen, például a Demokráciák Közösségének fórumán. Rogán Antal felhívta a figyelmet arra, hogy ennek a szervezetnek a honlapja szerint az állandó titkárságnál a főmunkatársak között Eörsi Mátyás neve is megtalálható. Ő már nem egy alkalommal, személyesen is szervezett ilyen meghallgatásokat és indított el támadásokat – fűzte hozzá.

Arra kérem a Gyurcsány-kormány volt tagjait és a Gyurcsány-koalíció képviselőit, hogy ne szervezzenek újabb és újabb támadásokat Magyarország ellen, fogadják el a parlamenti, az európai parlamenti és a helyhatósági választások eredményét – jelentette ki Rogán Antal.