A FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. telephelyet nyitott a Fejér megyei városban Martonvásáron

Odavinni a munkát az emberekhez:

ez a kormánytörekvés hatványozottan fontos a fogyatékossággal élő embereknek –  e szavakkal  indokolta Nyitrai Imre szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár Martonvásáron azt, hogy a  legtöbb – 3500 – megváltozott munkaképességű (mmk) embert foglalkoztató hazai cég, a FŐKEFE Közhasznú Nonprofit Kft. telephelyet nyitott a Fejér megyei városban. A sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitón elhangzott: a rehabilitációs foglalkoztatásért támogatásban részesülő állami nagyvállalat Martonvásáron beinduló irodaipapíráru-gyártása mintegy 60 érintett főnek nyújt lehetőséget arra, hogy megfelelő munka- és életkörülmények között dolgozhasson.

Az akadálymentes, akkreditált telephely megváltozott munkaképességű foglalkoztatottjainak toborzása Martonvásárról, Budapestről és a martonvásári járáshoz tartozó településekről történt, illetve történik. Nyitrai Imre helyettes államtitkár elmondta, szerte az országban tipikusan ilyen hatvan fős csoportok helyzetbe hozatalával valósul meg fokozatosan az a kívánalom, hogy senki ne maradjon az útszélen, aki értelmes munkához akar jutni. Szabó Tibor polgármester ehhez azt tette hozzá, mindent megtesznek azért, hogy fölkutassák azokat a környékbeli embereket, akiknek kapóra jön ez a kenyérkereseti lehetőség, hiszen  – mint mondta – Martonvásárt ugyan a kultúra és a zene városaként tartják számon, de a kultúra mellé anyagiakra is szükség van.

Irodaipapíráru-gyártásban eddig is nagyhatalom voltunk, piaci részesedésünk egyes termékfajtákból a 70 százalékot is elérik itthon, ám most, az Akadémiai Nyomda Kft. raktár- és üzembérleményeiben tovább koncentrálódhat a termelés – mutatott rá Szabó György, a FŐKEFE ügyvezetője. Elmagyarázta, hogy az Akadémiai Nyomdával mint másik állami céggel nemcsak „összebútoroztak” helyben, hanem élénk és példaértékű együttműködésbe is fogtak. A nyomdával végeztetik el a különféle iratgyűjtők, iratrendezők, gyorsfűzők stb. félkész termékké formálását, amit aztán kész termékké a közhasznú cég alakít, és innen történik a kiszállítás. Ezzel a FŐKEFE stabil beszállító partnerhez és logisztikai előnyökhöz jutott, az Akadémiai Nyomda pedig megrendelésekhez. A FŐKEFE ügyvezetője elmondta, nemcsak az irodai papíráruk bizonyítják, hogy a megváltozott munkaképességűek minőségi termékeket tudnak gyártani. A saját termékeik közül a tisztítóeszközöket és a kóser élelmiszerpiacoknak szállított savanyúságokat említette példaként, bérmunkáik közül pedig a világcégek megrendelésére gyártott síkötéseket, asztali lámpákat, orvosiinfúzió-szerelékeket és felmosómopokat.