Lakatos Zsófia az MPRSZ új elnöke

Az MPRSZ érvényben lévő alapszabálya szerint, az elnök, az elnökség, valamint a két szövetségi testület (Felügyelő Bizottság, Jogi és Etikai Bizottság) tisztségviselőinek lemondása miatt rendkívüli tisztújító közgyűlést hívott össze a Magyar Public Relations Szövetség. A közgyűlésen az MPRSZ minden szervezetét megújította. A szervezet új elnökének a korábbi alelnököt, Lakatos Zsófiát, a Hill+Knowlton Strategies ügyvezetőjét választották meg.Az MPRSZ tisztújító közgyűlésén a tagság az alábbi napirendi pontokat tárgyalta meg:

  • Az Elnökség beszámolója a 2008-2011. évi munkaprogram teljesítéséről és a szövetség anyagi helyzetéről
  • A Felügyelő Bizottság beszámolója, az Elnökség munkájának értékelése
  • A Jogi és Etikai Bizottság beszámolója
  • Tisztújítás: a Jelölő Bizottság beszámolója, a Szövetség új tisztségviselőinek megválasztása

Az alapszabályunk értelmében az elnökség 3 tagú Jelölő Bizottságot kért fel a tisztújítás előkészítése érdekében, akik a szövetség minden tagjának személyi javaslatát bekérték, s ennek alapján alakították ki javaslatukat. A Jelölő Bizottság elnöke S.Takács Zsuzsanna, az MPRZ korábbi alelnöke, s a bizottság tagjai Regenbach Zsófia és Szűrös Éva voltak.

A közgyűlésen három évre választott új tisztségviselőket az MPRSZ. A közgyűlés megválasztotta a tizenegy-tagú elnökséget. A megválasztottak között hat új tag található.

Az MPRSZ új tisztségviselői:

Elnök: Lakatos Zsófia, a Hill+Knowlton Strategies ügyvezetője

Alelnökök:

  • Petrányi-Széll András, a PS:PRovocative marketingkommunikációs és pr ügynökség társtulajdonosa,
  • Mayer Zsolt, a Mars Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója
  • Radácsi Pál, a Multeam360 ügyvezetőjét.

Az elnökség további tagjai:

  • Sós Péter János, a B. Swan ügyvezetője
  • Kincses Péter, a Double Decker pr-ügynökség ügyvezetője.
  • Szőke Katalin, a Kassák Múzeum kommunikációs vezetője,
  • R. Kovács Dániel, a Front Page Communications társtulajdonosa,
  • Siska Mátyás, a Merlin Communications igazgatója,
  • Lakatos-Báldy Zsuzsanna, a BGF főiskola docense
  • Sasvári Tamás, az IDS Communications ügyvezetője.

A Felügyelő Bizottság elnöke: Durkó Sándor, a DUR-CO.HU Kommunikációs és Biztonságechnikai Ügynökség vezetője

Tagjai: Varga Zsolt, Fővárosi Önkormányzat főtanácsadója és Fekete Zsanett, az Electrolux pr-menedzsere.

A Jogi és Etikai Bizottság elnöke: Dr. Buday-Sántha Andrea ügyvéd

Tagjai Dr. Nagy Marianna, Gyulai Rozália, Szitás Katalin, Dr. Virányiné dr. Reichenbach Mónika, Dr. Berencsi György, Böhm Kornél.

Az MPRSZ elnöksége – a tisztújítás kapcsán – az MTI-hez eljuttatott közleményében megemlékezett dr. Szeles Péter-ről, a szövetség leköszönt elnökéről, aki az elmúlt nyolc évben, valamint 1991 és 1997 között állt a szervezet élén, így összesen 15 éven keresztül irányította az MPRSZ munkáját. Nevéhez fűződik az elmúlt években egyebek között a PR Nyári Egyetem megteremtése és a Sándor Imre szakmai díj létrehozása. Szeles Péter ebben a ciklusban már nem vállalt el semmilyen jelölést – olvasható a közleményben.

LakatosZsófiaLakatos Zsófia, a Hill+Knowlton Strategies ügyvezetője az előző két ciklusban az MPRSZ alelnöke volt. Szakmai programjában az új elnök kiemelt szerepet szán az MPRSZ tagozati munkájának, a Jogi és Etikai Bizottságnak, a szakmai képzéseknek, valamint a szakmai díjaknak és elismeréseknek.

„Fontosnak tartom, hogy a Magyar Public Relations Szövetség egy nyitott és befogadó szervezet legyen, amelynek működését a szakmai szereplők együtt alakítják és véleményezik” – hangsúlyozta Lakatos Zsófia, aki ehhez hozzátette, hogy új elnökként azt tekinti a legfontosabbnak, hogy „az MPRSZ megerősödjön, és a több évtizedes történelméhez, valamint a tagvállalatok súlyához méltóan tudja képviselni a pr-szakma érdekeit„.

Az MPRSZ tisztújítása kapcsán Barát Tamás – az MPRSZ alapító főtitkára, majd évekig ügyvezető alelnöke, a CCO Magazin főszerkesztője – a pr-szakma helyzetét értékelő elemzést készített az MPRSZ közgyűlése jelölő bizottsága részére. Ebben, többek között kifejtette, hogy sajnos ma Magyarországon a piár kifejezés „szitokszóvá nemesült”. Nagyon fontos lenne a pr-szakma hitelességének „visszaépítése”. Ehhez szükség lenne az MPRSZ szakmafejlesztési tevékenységének újragondolására, a gárdonyi, a székesfehérvári, a veszprémi nyilatkozatok, a Szakmafejlesztési Bizottság I. sz. útmutatójához hasonló szakmai ajánlások kidolgozására, valamint a public relations szakma nemzetközi szervezeteivel való kapcsolatainak újra-építésére is, a nemzetközi trendek jobb megismerése, azok magyarországi átvétele, honosítása érdekében.

Lapunk, a CCO Magazin szerkesztősége ezúton is jó munkát, egészséget és sok sikert kíván az újonnan megválasztott elnöknek, elnökségnek, a régi-új tisztségviselőknek, illetve az MPRSZ tagságának! Kívánjuk, hogy a most megválasztott tisztségviselők megvalósítsák céljaikat, az egész pr-szakma érdekében!

Forrás: CCO Magazin