Diké – a porcelánba álmodott érzés

Diké – a porcelánba álmodott érzés

0.jpg

Grand Opening – Hollóházi Porcelán ékszerek

Időpont: 2013.12.13, 12:00

Helyszín: HUNGORO Ékszer és Csokoládé szalon

SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ, 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

 

2013. december 13-án mutatja be a Hollóházi Porcelángyár új ékszermárkáját, az impozáns Diké porcelán ékszereket az ékszerszakmában már tradicionálisnak számító HUNGORO Ékszer és Csokoládé szalon kiállításon.

 

Miért különleges ez az alkalom?

Mind az ékszergyártás, mind a porcelángyártás évszázados tradíciókkal rendelkezik hazánkban, azonban a porcelán ékszer előállítása eddig többnyire megmaradt a galériák speciális ízlésvilágot kielégítő kínálatában.  A Hollóházi Porcelángyár azt a célt tűzte ki, hogy olyan mutatós divatékszereket kezd el gyártani, amelyben ötvöződik a minőségi porcelán, a divat, a változatosság, és amely képes visszanyúlni a tradíciókhoz és abból építkezve megteremteni a modern nő ékszerét.  Amikor ezt az ékszert viselője megvásárolja, akkor egy alkotást vásárol, amely méltó kiegészítője öltözékének.  Cél, hogy az ékszerek mindenki számára elérhetők legyenek, mint egy-egy kiegészítő szolgálhassanak bármilyen öltözékhez.  A hazai és nemzetközi trendeket követő ékszerek először a HUNGORO kiállításon kerülnek bemutatásra.

 

Diké – a porcelán divatékszer

A porcelán kiváló alapanyagot képez az ékszer gyártáshoz, hasonlóan a nemesfémhez magába rejti a kézművességet, a nemes alapanyag biztosította értéket és a tradíciót. A porcelánnak nagy előnye a formálhatósága és dekorálhatósága, így igazán sok féle ízlésnek megfelelő ékszerek készíthetők felhasználásával. Mi több, a porcelán alapanyag ára messze elmarad a nemesfémekétől, mégis eszmei értéke ugyanazon a szinten mozog.

A Diké egy olyan divatékszer márka, amely a hagyományos értékeket kereső, mégis az újdonságok iránt fogékony vásárlót célozza meg, aki számára az anyagi jólét és a trendek mérhetetlen hajszolása helyett fontosabb az esztétika és a tradícionális értékek.

A Diké porcelánékszerek a divattal együtt fejlődnek, alakulnak, a rendszeresen megjelenő új motívumok, színek és formák jelentik a folyamatos megújulást, annak érdekében, hogy viselője megjelenése egyedi, különleges és harmonikus legyen, úgy a hétköznapokban, mint különleges alkalmakkor.

 

Diké – a porcelánba álmodott érzés

Diké egy halandónak született istennő volt, aki elhagyta a Földet, felemelkedett az istenek soraiba és a Szűz csillagképpé lett.

A Hollóházi Porcelán porcelánékszer márkája, a Diké ékszerei is hasonló módon készülnek. Ékszereinket fiatal dizájnerek és ismert iparművészek álmodják meg, majd azokat a Hollóházi Porcelán évtizedes tapasztalatokkal rendelkező kézművesei öntik végső formájukba. Az egyediséget sugárzó porcelánékszerek között 21 karátos arannyal és 23 karátos platinával ékesített, igazi luxusdarabokat is találunk.

A Diké viselője igazi Nő: megjelenése rabul ejt, pillantása elkápráztat, érintése lángra lobbant. Egész lénye sugározza az egyediséget, és mindig ott bujkál a szája szélén az érzéki mosoly. Lehetetlen szó nélkül elmenni mellette. A nemes porcelánba álmodott, egyedi Diké ékszerek – névadójukhoz hasonlóan – akkor emelkednek fel a halandók világából, amikor egy valódi istennő ölti magára őket.

 

Hollóházi Porcelángyár

 

A teljességgel állami tulajdonban lévő, közel száz embert foglalkoztató Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. őrzi a tradíciókat, az apáról fiúra szálló tudást, hidat teremtve ezzel letűnt korok és a jövő között. Értékteremtő és mértékadó, az új generációk igényeihez igazodva.

A Hollóházi Porcelán, Magyarország egyik legnagyobb múlttal rendelkező porcelánipari vállalata. Azon a helyen, ahol ma a vállalat épületei állnak, több mint 225 éve folyamatos ipari tevékenység zajlik. Az ország keleti csücskében, erdők között megbúvó kis manufaktúra pályafutása 1777-ben üveghutaként indult, ahol kezdetleges, de mégis szép poharak, palackok, üvegedények készültek. Később a gyár, már nem csak a falusi lakosság igényét elégítette ki, hanem a polgárság ízlését is. A Hollóházi Porcelángyárat 1948-ban államosították, ekkor tért át a porcelángyártásra. 1957 óta gyárt Hollóháza edényeket és dísztárgyakat. Az 1960-as évek elejétől szakképzett és tehetséges iparművészek vették át a termékválaszték fejlesztésének feladatát, ez napjainkig sikeresen támogatja azt a törekvést, hogy Hollóháza a magyar porcelánművészet fontos műhelye legyen. Az új vonalú, modern, művészi igényű hollóházi porcelán díszműáru és háztartási edényáru iránt úgy belföldön, mint külföldi viszonylatban tovább nőtt a kereslet. Japántól az Amerikai Egyesült Államokig, a Skandináv-félszigettől Ausztráliáig a világ több pontjára exportál a gyár. A Hollóházi Porcelán mindennapi használatra szánt, finoman megformált, ízlésesen dekorált termékei a hétköznapi környezetbe is eleganciát és igényességet csempésznek.

0.jpg

BreuerPress