A The Sunday Times forrásai szerint

A The Sunday Times forrásai szerint

 Izrael Törökországgal és arab országokkal közösen építene ki rakétavédelmi rendszert Iránnal szemben – írta izraeli katonai forrásait idézve a The Sunday Times vasárnap.

    A tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap úgy tudja, hogy az összetett rendszer kifejlesztésében Izrael és Törökország mellett Szaúd-Arábia, Jordánia és az Egyesült Arab Emírségek venne részt. 
    Az Egyesült Államok által pártolt és szorgalmazott terv alapján az izraeli, török és arab katonai szakértők közös parancsnoki és ellenőrző központokban dolgoznának együtt. 
    Izrael emellett valós idejű információszolgáltatást kapna a szaúdi és az emírségekbeli katonai radarállomásoktól, viszonzásképpen pedig hozzáférést engedne a partnerországoknak a magasan fejlett izraeli rakétaelhárító rendszerekhez és korai riasztásra kifejlesztett radarállomásainak adataihoz, amelyeket online kapcsolaton keresztül osztana meg az együttműködésben részes országokkal – írta a brit lap.
    A The Sunday Times forrásai szerint a terv része az is, hogy az izraeli Arrow (Nyíl) rakétaelfogó rendszer védőpajzsát kiterjesztenék Jordániára.
    A lap kommentárja szerint az együttműködés jelentőségét külön kiemeli, hogy Szaúd-Arábiának és az Egyesült Arab Emírségeknek nincs diplomáciai kapcsolata Izraellel, és az izraeli-török diplomáciai kapcsolatok is jelentős mértékben leépültek azóta, hogy 2010-ben nyolc török aktivista meghalt egy gázai segélyszállítmány ellen végrehajtott izraeli rajtaütésben.