Orbán: Igazságtalan, hogy a képviselőknek nem kell pótjegy Rogán: A képviselők is fizessenek a vasúti pótjegyért!

Orbán: Igazságtalan, hogy a képviselőknek nem kell pótjegy

A mai napon a sajtóban megjelent hírekre reagálva a kormányfő egyértelművé kívánja tenni, hogy helytelennek, igazságtalannak és haladéktalanul megváltoztatandónak tartja azt a szabályozást, amely lehetővé teszi az országgyűlési képviselők számára, hogy mentesüljenek a Magyar Államvasutak járatain a gyorsvonati pótjegyek megvásárlása alól – közölte csütörtökön a Kormányzati Kommunikációs Iroda.

Közlésük szerint ezért Orbán Viktor azonnali hatállyal utasította a Magyar Államvasutakat felügyelő nemzeti fejlesztési minisztert, hogy tegye meg a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy a pótjegyekre vonatkozó méltánytalan kedvezményt haladéktalanul megszüntessék.

Rogán: A képviselők is fizessenek a vasúti pótjegyért!
A Fidesz parlamenti frakciójának vezetője arra kérte csütörtökön Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert, intézkedjen, hogy az országgyűlési képviselőknek is fizetniük kelljen a MÁV egyes gyorsvonatain a pótjegyekért.
 

A frakcióvezető az M1 Híradójának nyilatkozva csütörtökön azt mondta: egyetért azzal, hogy legyenek olyanok, akiknek nem kell kifizetniük a megtett kilométerek arányában emelkedő pótdíjat, de azt elutasítja, hogy az országgyűlési képviselők is közöttük legyenek.

A MÁV csütörtökön közölte honlapján, hogy május 15-étől gyorsvonati felárat vezet be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani, amely a megtett kilométertől függően 150-795 forintba kerül. Aki Budapest-bérlettel és csatlakozó menetjeggyel utazik, az is köteles az utazás teljes – gyorsvonattal érintett – viszonylatára pótjegyet váltani.