Ismét közös programfüzettel jelentkeznek a bécsi magyar képviseletek

Ismét közös programfüzettel jelentkeznek a bécsi magyar képviseletek

– Negyedik alkalommal mutatott be közös programfüzetet csütörtökön a bécsi magyar kulturális intézet, Magyarország ausztriai nagykövetsége és a Magyar Turizmus Zrt. képviselete.

    Az ismertető a szeptember és december közötti időszakot fogja át és azokat a programokat tartalmazza, amelyeket a három külképviselet közösen vagy más partnerekkel szervez.
    Összesen 35 rendezvény házigazdái lesznek a képviseletek, a többéves múltra visszanyúló rendszeres filmvetítésektől a nemzetközi konferenciákig.
    Szeptember 26-án nyílik meg a Nyolcak, a 20. század eleji magyar avantgárd művészcsoport grafikáiból álló kiállítás a bécsi magyar kulturális intézetben. A közel nyolcvan lapot bemutató tárlat párhuzamosan látható a bécsi Bank Austria Kuntforum nagyszabású Nyolcak-kiállításával. A kunsthausbeli tárlat a Nyolcak első külföldi bemutatása, a nyolc festőművész grafikáiból pedig most először látható majd kiállítás – mutatott rá Méhes Márton, a Collegium Hungaricum igazgatója. 
    A Bécsi Design-hét programjai keretében magyar formatervezők is bemutatkoznak szeptember 28-tól. A Continous Present (Folyamatos jelen) című tárlat Helsinki, a 2012-es „designfőváros” után látható Bécsben.
    Nemzetközi tudományos konferenciával emlékezik november 14-én Bécsben a magyar, az izraeli és a svéd követség, valamint a bécsi Diplomáciai Akadémia Raoul Wallenbergre, a magyar zsidó emberek tízezreinek életét megmentő svéd diplomatára – mondta el Szalay-Bobrovniczky Vince nagykövet. Hat országból érkező kutatók tartanak előadásokat Wallenberg életéről, a korabeli magyarországi politikai körülményekről és az embermentő Wallenberg szellemi örökségéről.
    A Magyar Turizmus Zrt. képviselete október 2-án másodszor rendezi meg a magyar idegenforgalmi kínálat egésznapos bemutatóját. Az idei súlypont a Balaton és Közép-Magyarország lesznek. Ausztria a második legfontosabb küldőpiac a magyar idegenforgalom szempontjából, és folyamatosan növekszik az osztrák vendégek által eltöltött vendégéjszakák száma – emelte ki Kovács Balázs képviseletvezető.