Szeptembertől Lázár János irányítja az Információs Hivatalt

Az egyes törvényeknek a polgári hírszerzési tevékenység irányításával kapcsolatos módosításáról szóló törvény által megteremtett jogi keretek alapján, 2012. szeptember 1-jétől a Miniszterelnökséget vezető államtitkár gyakorolja az Információs Hivatal irányításával kapcsolatos jogköröket – olvasható a Miniszterelnökség hétfői közleményében.

Mint írják, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló kormányrendelet jelölte ki a kormányfőt az Információs Hivatal irányítására, aki e feladat ellátására törvényi felhatalmazás alapján a Miniszterelnökség Szervezeti és Működési Szabályzatában Lázár Jánost jelölte ki.
Az irányítói jogkört gyakorló államtitkár feladatkörébe kerül így többek között az Információs Hivatal feladatainak meghatározása, a Hivatal gazdálkodásának, törvényes és rendeltetésszerű működésének ellenőrzése. Az Információs Hivatal főigazgatójának kinevezése és a kinevezés visszavonásának jogköre továbbra is a miniszterelnöknél marad – zárul a közlemény.