Orbán: Ezen az áron így nem!

 
A frakció felhatalmazott bennünket arra, hogy egy alternatív tárgyalási javaslatot hozzunk tető alá – hangsúlyozta Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett üzenetében az IMF/EU-tárgyalásokról szólva.

Számos fontos kérdésben születtek döntések – hangsúlyozta Orbán Viktor, példaként említve a választójogi törvény módosítását, a szociális kérdések és a munkahelyteremtés ügyét.

A legfontosabb, hogy a frakció az IMF és az Európai Unió Magyarországnak felkínált kölcsönével szemben támasztott feltételeit is végigvettük; ha úgy tetszik, van most már tudásunk arról, mit várnak tőlünk azok, akiktől egy biztonsági pénzügyi garanciát szeretnénk igénybe venni – jelentette ki a kormányfő. 

 

<script type=”text/javascript” src=”https://www.fidesz.hu/videoembed/fihuembed.php?Meret=1&Media=13597&Width=300&Height=225″></script>
Orbán Viktor Facebookos üzenete Sárvárról

 

 

A miniszterelnök úgy fogalmazott, „a lista hosszú, a sajtóban olvasható, a nyugdíjak csökkentésétől kezdve a bürokrácia leépítésén át, a bankadó megszüntetésén keresztül, a bankoknak juttatandó pénzösszegig minden szerepel benne, ami nem érdeke Magyarországnak”. „A frakcióülés arra az álláspontra helyezkedett – én személyesen is ezzel a véleménnyel értek egyet -, hogy ezen az áron így nem” – fűzte hozzá.

Szavai szerint a frakció felhatalmazta a kormányt arra, hogy egy alternatív tárgyalási javaslatot készítsenek a következő napokban. Ezen fogunk dolgozni – zárta szavait Orbán Viktor.