Két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát

Két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát szombat hajnalban egy kelet-afganisztáni NATO-támaszpont bejáratánál, a terrorcselekményben hat polgári személy meghalt, és hatan megsebesültek.

Az eset a Vardak tartománybeli Szájedábádban található támaszpontnál történt. Sadulla Sahd, a tartományi hatóságok szóvivője közölte, hogy a robbantásokban a két támadó is életét vesztette. A sebesültek közül négyen civilek, ketten pedig az afgán hírszerzés tagjai.

Sahd nem zárja ki, hogy a halottak és a sebesültek száma nagyobb lesz, mivel a támaszpont a város piaci negyedében van, a robbantások következtében pedig több tucat környékbeli boltban és lakóházban keletkeztek komoly károk.

Ugyanennél a támaszpontnál egy évvel ezelőtt, szeptember 10-én, 77 amerikai katona sebesült meg egy öngyilkos merényletben.

Kelet-Afganisztánban, illetve a fővárosban, Kabulban jobbára a tálib lázadókhoz köthető Hakkáni-terrorhálózat fegyveresei tevékenykednek, és számos súlyos támadást hajtottak végre az afgán biztonsági erők ellen.