Megkezdődött a háromnapos frakcióülés Siófokon

A kormánypárti frakciószövetség legutóbb, szeptemberben Tapolcán tartott kihelyezett frakcióülést.


 A kormányfő fél négy után néhány perccel érkezett a frakciószövetségi ülés helyszínére, az egyik siófoki szállodába, ahová az újságírókat nem engedték be.
A kereszténydemokraták parlamenti képviselőcsoportja kora délután
már tartott egy külön frakcióülést a Balaton-parti városban.
 A Fidesz-KDNP péntekig tartó tanácskozásán téma lesz egyebek
mellett az alkotmányozás, a strukturális átalakítás, a “semmisségi”
törvényjavaslat és az elszámoltatás is. Személyi kérdések szintén
napirendre kerülnek majd, ugyanis változások várhatók az
országgyűlési bizottságok összetételében.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta: Orbán Viktor a frakcióülésen értékeli majd az elmúlt időszakot, és megjelöli a tavaszi parlamenti ülésszak kormányzati célkitűzéseit. A tanácskozás egyik kiemelt témája lesz az alkotmányozás, amelynek menetrendjére a Fidesz javaslatot tesz Siófokon. Meghallgatják majd Szájer József fideszes európai parlamenti képviselőt, aki az új alkotmány előkészítésével kapcsolatos nemzeti konzultációt vezeti.
A kormányfő beszámol a strukturális átalakítási tervről is, amely hétfőn a parlamentben szintén téma lesz. Ezzel kapcsolatban Lázár János hozzátette, vitás kérdések bizonyára lesznek, afelől azonban nincs kétsége, hogy a végén megegyezés születik ezekben is. Ugyancsak szó lesz a frakcióülésen Balsai István “semmisségi” törvényjavaslatáról, valamint az elszámoltatás eddigi eredményéről. Személyi kérdések szintén napirendre kerülnek majd a Balaton-parti tanácskozáson, ugyanis több személyi változás is várható az országgyűlési bizottságokban.
 A kormánypárti frakciószövetség legutóbb, szeptemberben Tapolcán
tartott kihelyezett frakcióülést.

BreuerPress-media info